İslamofobiye karşı değilseniz...

Cibuti'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'AB’ye bizi alırlar ya da almazlar önemli değil. Aslında biz Avrupa’yı test ediyoruz' dedi.
İslamofobiye karşı değilseniz...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2019-11-13 12:57:33    

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Terör hangi inançtan olursa olsun terörist katildir, canidir, barbardır. Müslümanların içinden çıkıyorsa yine katildir, Musevilerin içinden çıkıyorsa yine aktildir. Ateistse yine aynıdır. Sonuçta ölen yine mazlum insan…
AB’ye bizi alırlar ya da almazlar önemli değil. Aslında biz Avrupa’yı test ediyoruz.

'TÜRKİYE'Yİ ALMAK ZORUNDASINIZ'

Avrupa acaba halkı Müslüman olan Türkiye’yi aralarına alabilecek mi? İslamofobi’ye karşı değilseniz Türkiye’yi AB’ye almak zorundasınız. Türkiye bir çok oluşumda var neden AB’ye almıyorsunuz. Türkiye’yi kapınıza dilenecek ülke olarak görüyorsanız Türkiye kapınıza gelip dilenecek ülke değildir. Kabule derlerse girer kabul etmedikleri takdirde kendi yolunu kendisi çizer

'DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM'

Doğrusu bu saldırıyı Türkiye’ye veya bize karşı saldırı olarak düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum. Bugüne kadar Somali yönetimlerine yapılmış olan saldırıların bir türüdür diye düşünüyorum. Eğer bu terör eylemlerini yapanlar Somalili ya da Müslümansa Somali’ye destekten başka herhangi bir derdi olmayan heyetimizin eserlerini açmaya geliyoruz.

Bizde güzel bir söz var: At denize balık bilmezse halk bilir.

2011’de heyetlerimizle geniş bir şekilde geldik. Şimdi yine aynı şekilde Somali’ye gidiyoruz. Somali’deki kardeşlerimizle kucaklaşacağız.

Birilerini rahatsız ediyor derseniz Somali ve Somali halkına düşman olanları rahatsız eder.

Vehaber Menu