Berkin Elvan soruşturmasında 'fotoğrafı olmayan' polisler bulundu!

Berkin Elvan soruşturmasında Emniyet'in 'fotoğrafı yoktur' dediği polislerin teşhis için Çevik Kuvvet Şubesi'ne geldiği ortaya çıktı
Berkin Elvan soruşturmasında 'fotoğrafı olmayan' polisler bulundu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Gezi Parkı gösterilerinde biber gazı fişeğinin başına çarpması sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmada Emniyet'in, "İlişikleri kesildiğinden fotoğrafları yoktur" dediği 27 şüpheli polisin, bu yazıdan bir ay sonra görüntü teşhisi için Çevik Kuvvet Şubesi'ne geldiği ortaya çıktı. Üstelik bu polislerden ikisinin, birliklerinde 'gazcı' olarak görev yaptıkları anlaşıldı.

Berkin Elvan’ın ölümü sonrasında savcılık, şüpheli polislerin tespit edilmesi amacıyla Okmeydanı çevresinde görev yapan görevlilerin listesi ve fotoğraflarını istemişti. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden 16 Mayıs 2014’te gönderilen yazıda, beşinci birlikte görev yapan polis memurlarından 17’sinin kendi şubelerinden ilişikleri kesildiği için fotoğraflarının gönderilmediği ifade edildi. Aynı şekilde, dokuzuncu birlikte görevli 10 polisin de ilişikleri kesildiği için fotoğraflarının bulunmadığı kaydedildi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, yazıdan yaklaşık bir ay sonra dosyaya giren evraklar, ilk yanıtın gerçek dışı olduğunu gün yüzüne çıkardı. Elvan’ın vurulduğu ana ait olduğu ifade edilen görüntülerdeki şüpheli dört polisin teşhis edilebilmesi için, o gün Okmeydanı’nda görev yapan polisler Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne çağrıldı. 12 Haziran’da teşhise çağrılanlar arasında, dokuzuncu birlik içerisinde yer alan ve “ilişikleri kesildiği için fotoğraflarının bulunmadığı” iddia edilen polis A.Ç.’nin de bulunduğu anlaşıldı. Aynı listede yer alan F.D. ve C.Y.’nin ise 17 Haziran’da şubeye geldiği ortaya çıktı. Bu isimlerden A.Ç. ve F.D.’nin birlikteki 'gaz’cılar olduğu görüldü. Beşinci birlikten de, fotoğraflarının olmadığı savunulan M.U.T., E.A., O.K., M.Ö. ve H.B.’nin bir ay sonra şubede bulunduğu saptandı.

'EMNİYET SAVCILIĞI OYALIYOR'

Elvan ailesinin avukatı Oya Aslan, “Emniyet, uzun süredir savcılığı oyalıyor. Tutanakların sahte hazırlanmış olması, Emniyet’in aslında asıl sorumluları bildiğini ve gizlediğini açığa çıkarıyor. En son yazılan yazıdan bu yana iki ay geçtiği halde yine görüş bildirmediler. Oysa görüntüler çok açık ve bu kişilerin tespiti mümkün” diyor.

Vehaber Menu