Bu fotoğraflar için uzmanlar uyardı!

Sosyal medyada yeni bir furya başladı, zayıflama sürecini fotoğraflarla paylaşmak.
Bu fotoğraflar için uzmanlar uyardı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Daily Mail'e konuşan psikiyatrist Dr. Alex Yellowlees bu fotoğrafların paylaşılmasının özellikle yeme bozukluğu yaşayan genç kızlar üzerinde olumsuz etkisi olduğunu, onların psikolojilerini iyiden iyiye bozduğunu belirtiyor. Dr. Yellowlees, "Bazı insanlar bu paylaşımları takip edecek ve mutlaka hastalığının ilerlemesine neden olacak. Anoreksia nervosa ve bulimia nervosa gibi hastalıklar genç kızlar arasında yaygın. Sosyal medya kullanımı da öyle. Bu nedenle zayıflama hikayelerini paylaşanlar insanlara faydalı olduğunu düşünüyor olabilir ama aslında birçok hastaya kötü örnek oluşturuyor. Bazı hastalarım benimle bu konuda konuşmaya başladı." dedi.

"KİLO VERME HİKAYEMİ ANLATMAK BENİ MOTİVE EDİYOR"

17 yaşındaki Surrey isimli anoreksia hastası genç kız kendi kişisel e-günlüğünde nasıl kilo verdiğini her gün paylaşarak bunun daha fazla kilo kaybetmek konusunda motivasyonunu artırdığını söylüyor.

Dr. Yellowlees daha önceki yıllarda sadece genç kızlarda olan yeme bozukluklarının artık 30'lu ve 40'lı yaşlarda da daha sık görülmeye başladığını söylüyor. İngiltere'de 1.6 milyon insan yeme bozukluğuyla mücadele ediyor. Bunların yalnızca yüzde 11'ini erkekler oluşturuyor.

Vehaber Menu