Turgut Okyay İşçi Partisi’ne katıldı!

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın idam cezasına mahkûm eden Mahkeme Başkanı ve Yargıtay Onursal Üyesi Turgut Okyay İşçi Partisi’ne (İP) katıldı.
Turgut Okyay İşçi Partisi’ne katıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara’da parti genel merkezinde rozetini taktıktan sonra Okyay'la ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Öcalan’ı yakalandıktan sonra İmralı’da sorgulayan emekli Albay Hasan Atilla Uğur da katıldı.
Al Jazeera'nın haberine göre, basın toplantısında Uğur ve Okyay’ı ayağa kaldırarak gazetecilere poz veren Perinçek, “İmralı'da Öcalan'ı yargılayan, sorgulayan ve İşçi Partisi Genel Başkanı olarak üçümüz birlikte Türkiye'ye bir resim veriyoruz. Bu resim bir sözdür, Türkiye'de hukuk devletini kuracağız” dedi.

Perinçek partinin yeni üyesi Okyay’ı tanıtırken “Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden sınıf arkadaşım. Türkiye’nin en temel ihtiyacı olan adalet reformunu gerçekleştirmek üzere İşçi Partisi’nden aday olacak” sözlerini kullandı.

2002 seçimlerinde CHP’den aday olmak isteyen Okyay, “Öcalan’ı yargılayan hâkimi partiye alırsak, Kürt oylarını böleriz diye beni istemediler” diye konuşmuştu. İşçi Partisi’ne katılımını ise “Ülkenin birlik ve bütünlüğünü savunan, laik, demokrat ve özgürlükçü tek parti olduğu için” diyerek açıkladı.

Vehaber Menu