HDP'de adaylar belli oluyor!

Seçimde 'birlik' çalışmalarını ikinci tur görüşmeleri ile sürdüren HDP'de bugüne kadar parti çizgisinde yer almamış ancak birlikte yürünebileceği düşünülen isimler üzerinde duruluyor. Önerilen adaylar ilk olarak 20 Şubat'ta düzenlenecek toplantıda görüşül
HDP'de adaylar belli oluyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Radikal'den Barış Avşar'ın haberine göre;

HDP ve seçimde birlik yapacağı parti ve kurumların 20 Şubat’ta bir toplantı ile ‘aday değerlendirmesi’ yapacakları öğrenildi. Birlik görüşmeleri yürüttüğü çevrelerden sadece kendi üyeleri arasından değil farklı çevrelerden de adaylar göstermelerini isteyen partiye, üniversite, medya ve meslek örgütlerinde bulunan isimler öneriliyor.

Daha önceki açıklamalarında ‘ittifak’ değil ama HDP dışındaki isimlerin de aday olduğu bir ‘birlik’ hedeflediklerini belirten Eş Genel BaşkanSelahattin Demirtaş’ın kast ettiği kesimler arasında Aleviler, sosyalist parti ve oluşumlar, kadın ve meslek örgütleri bulunuyordu. Kamuoyunda tanınan bağımsız isimlerin de aralarında yer alacağı belirtilen adaylar 20 Şubat’ta düzenlenecek bir ortak toplantıda ele alınacak.

ADAYLIK İÇİN ÖNERİLEN İSİMLER

Halen seçim birliktelikleri için ikinci tur görüşmeleri sürdüren partiye önerilen isimler arasında meslek örgütleri, sanat ve üniversite çevrelerinden isimlerin de yer aldığı belirtiliyor. Gebze Dilovası’ndaki kirlilik nedeniyle çevrede yaşayan annelerin sütünde ve bebeklerin dışkılarında ağır metaller bulunduğunu ortaya koyduğu için yargılanan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Özgür Müftüoğlu,İzmir Tabip Odası eski Başkanı Zeki Gül adaylıkları tartışılan isimler arasında yer alıyor. HDP’nin medyada da tanınmış isimlerle adaylık için görüşmeler yaptığı öğrenildi.

İMRALI HEYETİNİN HEPSİ ADAY

Partinin mevcut milletvekilleri içinden adaylığı devam edecek isimler de gündemde. Üç dönem kuralı bulunan HDP’nin yeniden aday olacak vekilleri arasında İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken’in yanısıra şu an vekil olmayan Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık’ın da yer alacağı belirtiliyor.

Vehaber Menu