Zeynep Mansur üstsüz fotoğrafları için dava açtı!

Zeynep Mansur tatil sırasında çekilen üstsüz fotoğraflarının internet sitelerinden kaldırılması için yeniden mahkemeye başvurdu.
Zeynep Mansur üstsüz fotoğrafları için dava açtı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-11-14 04:24:27    

İHA'dan Başak Akbulut'un haberine göre; Mansur’un avukatı Akın Kamacı tarafından Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne verilen dilekçede, şarkıcının toplum tarafından tanınan bir kişi olduğu belirtildi.

Avukat Kamacı tarafından mahkemeye verilen dilekçede, 'Müvekkilimiz çıktığı bir tatil sırasında rızası dışında haberi olmaksızın üstsüz fotoğrafları çekilmiş ve bazı internet sitelerinde yayınlanmıştır. Müvekkilimiz Mansur bu durumdan büyük üzüntü duymuş ve sıkıntı içerisine girmiştir. Mansur tanınan bir kişi olduğundan bu durum iş hayatında da büyük olumsuzluklara sebebiyet vermiştir' denildi.

Anayasa’nın 20. maddesindeki ‘Herkes özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz’ hükmüyle özel hayatın gizliliğine güvence getirildiği belirtilen dilekçede, 'Mansur’un tatili esnasında rızası dışında fotoğraflarının çekilmesi ve bunların internet sitelerinde yayınlanması özel hayatın gizliliği ve korunması hakkında düzenleme içeren yasa hükmünü açıkça ihlal etmektedir. Ayrıca müvekkilimizin habersiz bir şekilde üstsüz fotoğraflarının çekilip yayınlanması kişilik haklarına saldırı teşkil etmektedir' ifadelerine yer verildi.

Mansur daha önce de çeşitli gazete ve dergiler için verdiği dekolteli fotoğraflarının internetten kaldırılması talebinde bulunmuş ve mahkeme tarafından reddedilmişti. Mansur tatilde çekilmiş üstsüz fotoğraflarının kaldırılması için açtığı davayı da kaybetmişti. 

Vehaber Menu