Özgecan'ın katilleri neden adliyeye çıkarılmadı?

Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Mersin Barosu'na yazı yazarak, soruşturmanın resmi olarak tamamlanabilmesi için avukat tahsis edilmesini istedi. Baro Başkanı Alpay Antmen, 'Avukat tahsis edilmesi kararına baro olarak direnmeyi düşünüyoruz ancak
Özgecan'ın katilleri neden adliyeye çıkarılmadı?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 19:19:54    

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetine karışan 3 zanlı için avukat tahsis edilmemesi soruşturmayı çıkmaza soktu. Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Mersin Barosu’na yazı yazarak, zanlılardan Necmettin Palandöken’e ısrarla talep edilmesine karşın baro tarafından avukat gönderilmediğini bildirdi.


SORUŞTURMANIN TAMAMLANMASI İÇİN...

Jandarma Komutanı Bulut, soruşturmanın resmi olarak tamamlanabilmesi ve savcılığa sevk işleminin bitirilebilmesi için acilen avukat atamasının yapılmasını istedi. 

Bu yazı üzerine Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, baro olarak toplantı yaptıklarını belirterek, 'Yarın sabah 15.00’e kadar gözaltı süresi bulunuyor. Kendisine avukat tahsis edilmesi gerekiyor. Avukat tahsis edilmesi kararına baro olarak direnmeyi düşünüyoruz ancak, saldırgan avukatsız olarak sorguya çıkarılamaz, bu ihtimal üzerine de düşünüyoruz' dedi.

Vehaber Menu