Operasyon için keşke özür dileseydi!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın TBMM Genel Kurulunda Süleyman Şah Türbesine yönelik yapılan 'Şah Fırat' operasyonu ile ilgili bilgi vermesinden sonra muhalefet milletvekilleri operasyona yönelik tepkilerini dile getirdi.
Operasyon için keşke özür dileseydi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

SURİYE'YE SALDIRIDIR

İlk defa asker eliyle bir vatan toprağının muhatabı belli olmayan kişilere teslim edildiğini söyleyen CHPİstanbul Milletvekili Faruk Loğoğlu, operasyon ile ilgili Suriye hükümetinin rızasının alınmadığını belirterek, "Türkiye'nin yaptığı Suriye topraklarına bir saldırıdır" dedi.  Faruk Loğoğlu, konuşmalarına şöyle devam etti;

OPERASYON İÇİN KEŞKE ÖZÜR DİLESEYDİ

"Benim Millî Savunma Bakanından beklediğim şuydu: Türk milletinden bu vahim hata için, bu vahim operasyon için, sonuçları Türkiye Cumhuriyeti'nin üstüne bir kara leke olarak kalacak olan bu vahim operasyon için keşke özür dileseydi.  Neden bir kara leke? Çünkü, ilk defa askerimizin eliyle bir vatan toprağının parçası, bir belirsiz, muhatabı belli olmayan bir kişilere teslim edilmiştir, vatan toprağı teslim edilmiştir. Operasyon için Suriye hükûmetinin rızası alınmamıştır. Şimdi, konunun çok ayrıntıları var, lütfen, çok ayrıntıları var. Uluslararası hukuka aykırılık, bunlardan bir tanesi. Uluslararası hukukta, bir ülkeye bir askerî operasyon düzenleme hakkı ancak meşru savunma durumunda ortaya çıkar.

SURİYE'DEN IŞİD'DEN HENÜZ BİR SALDIRI YOK

Suriye'den Türkiye'ye yönelik bir saldırı yok, bildiğimiz kadarıyla AKP iktidarının yakın dostu IŞİD'den de henüz bir saldırı yok. O bakımdan, bu askeri operasyon yani Suriye topraklarına çok sayıda askerle, tankla girilmesi bir defa Suriye Hükümetinin yaptığı açıklamalara da bakarsanız Suriye'ye bir saldırıdır, Suriye topraklarına karşı bir saldırıdır."

Vehaber Menu