Malatya'da iki askeri uçak düştü: 4 ölü!

AFAD 4 kişi oldukları tespit edilen pilotlardan bir tanesinin cansız bedenine ulaştığını belirtti. Bakan Ala, 4 askerin de öldüğünü açıkladı.
Malatya'da iki askeri uçak düştü: 4 ölü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Malatya'da 2 askeri uçak düştü. Malatya Valisi Süleyman Kamçı, iki askeri uçakla keşif uçuşu sırasında iletişimin kesildiğini açıklarken Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Malatya'nın Akçadağ ilçesi yakınlarında düşen uçakların enkazına ulaşıldı ve 4 kişi oldukları tespit edilen pilotlardan birinin cansız bedeni bulundu.

Efkan Ala'dan açıklama
TBMM Genel Kurulu’nda, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düşen uçakları Bakan Efkan Ala’ya sordu. Ala, yaptığı ilk açıklamda: "Maalesef bugün akşamüstü Malatya’dan havalanan iki savaş uçağımız, daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Jandarma Komutanı olay yerine ulaştı. Biraz önce rapor etmeye başladı. Kesin bilgi vermek üzere şu anda orada, kesin rapor bekleniyor. Elimizde bana ulaşan bilgi, şehitlerimizden ikisinin, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu, diğer ikisi hakkında bilgi yok. Kısa zamanda bilgi edilecek. Genelkurmayımız da olay netleşince bize bilgi gönderecek. O zaman detaylı kesin bilgi arz ederim." dedi. 

Ala'dan ikinci açıklama

TBMM Genel Kurulu’nda, Malatya’da düşen uçaklarla ilgili ikinci kez açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, 4 pilotun şehit olduğunu söyledi. Uçakların enkazına ulaşıldığını belirten Ala, kaza sebebine ilişkin ise dışarıdan müdahale olmadığını, birbirine çarpma olabileceğini söyledi. Ala, söz alarak yaptığı kısa açıklamada, “İki uçağımızın da enkazına ulaşıldı. Maalesef 4 şehidimiz var. F-4 Fantom uçakları ikisi de. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Ailesine ve yüce meclisimize başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Milletvekillerinin kaza sebebini sorması üzerine ise Ala, “Kaza kırım raporundan sonra kesin nedeni açılanabilir. Şu anda mümkün değil. Malatya sınırları içerisinde Akçadağ bölgesinde. Tahminlerimiz var. Birbirine çarpma olabilir büyük ihtimalle ya da hava şartları. Dışarıdan müdahale yok.” ifadelerini kullandı. 

 

Genelkurmay'dan açıklama
Genelkurmay Başkanlığı Malatya'da düşen RF-4E uçakları ile ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: 'Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır.

 

Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır.

 

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.'