Bilimi halka anlatmaya çalışmak dini aşağılamak mıdır?

Halkın bir kesiminin inandığı değerleri aşağılama suçlamasıyla internet sitesi engellenen Ateizm Derneği’ne Ateistler Derneği’nden destek geldi.
Bilimi halka anlatmaya çalışmak dini aşağılamak mıdır?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ateistler Derneği’nden yapılan açıklamada “Yasakçı zihniyetin kendilerine zıt fikirdeki kitleyi yasakladıkları şeylere daha da iteceğini bilmeleri gerekirdi diye düşünmekteyiz”  denildi.

Açıklamada, Türkiye halkları muhafazakar-laik temelinde gittikçe daha fazla kutuplaşırken engelleme kararının bu durumu yumuşatmayacağı vurgulandı.
‘Bilimi ve evrimi halka anlatmaya çalışmak dini aşağılamak mıdır?’

‘Karartma’ya gerekçe olarak gösterilen ‘halkın bir kesiminin inandığı değerlerin aşağılandığı’ iddiasına dikkat çekilen açıklamada, Ateizm Derneği’ne yöneltilen suçlamalara ilişkin sorular yöneltildi.

“Dinin bir takım kesimler tarafından kullanıldığını söylemek mi dini aşağılamaktır, yoksa küçük çocuklarla evlenilebileceğini kamuya açık bir şekilde söylemek mi?

Yaratılış yerine bilimi ve evrimi halka anlatmaya çalışmak mı dini aşağılamaktır, peygamberin nasıl yattığını televizyon programlarında göstermek mi?

Başkasına karışmadıkça herkesin inançlı ya da inançsız olmasında özgür olması gerektiğini söylemek mi dini aşağılamaktır, yoksa kadının kürtaj yaptırmak yerine kendisinin ölmesinin daha iyi olacağını söylemek mi?”

Ateizm Derneği bedel ödedi

Ateizm Derneği’nin, yaratılış yerine bilimsel bulguların esas alınması gerektiğini söylemenin bedellerinden birini ödediği belirtilen açıklamada, “Kendilerine bu konuda elimizden geldiğince destek vereceğimizi beyan eder, muhtemel bir hukuki süreçte yanlarında olacağımızı bildiririz” denildi.