Instagram çöktü!

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'a ulaşmaya çalışıldığında Güvenlik sertifikası problemiyle karşılaşan kullanıcılar ne yapacağını şaşırdı.
Instagram çöktü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Instagram'ın masaüstü bilgisayardan ulaşmaya çalışan kullanıcılar güvenlik uyarısıyla karşılaştı. Instagram kullanan kişilerin henüz bir sorun yaşamadığı ancak tarayıcı üzerinden instagram.com'a ulaşmaya çalışan kişiler güvenlik sertifikası uyarısı mesajını görüyor.

Tarayıcıdan ulaşmaya çalışan kullanıcılar sitenin güvenlik sertifikası olmadığını ve Instagram'ın sizin bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabileceği uyarısıyla karşılaşıyor.

Internet Explorer'da ise "Bu sitenin güvenlik sertifikasında sorun var." uyarısı yayınlanıyor. Kullanıcılar instagram.com web sitesine ulaşamıyor.


TheNextWeb sitesinde yer alan bilgiye göre, Instagram 30 Nisan 2015'te Türkiye Saati ile 15:00'da biten Güvenlik Sertifikası'nı yenilemeyi 'unuttu'. 
 
Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden birinin nasıl böyle bir hata yaptığı ise henüz bilinmiyor. 
 
Instagram'ın akıllı telefon uygulamalarına bir sorun yansımamasına rağmen sertifikanın süresinin üzerinden bir saat geçmesine rağmen sorun giderilemedi.