Homofobik doktorun trans bireye açtığı dava ertelendi!

Trans kadını muayene etmek istemeyen Kadın Doğum Uzmanı Fatma Hut 'Siz bir erkeksiniz. Durumunuzu tasvip etmiyorum. Yanlış bir yola girmişsiniz, bu yanlışınıza ortak olmak istemiyorum' ifadelerinde bulunması üzerine sosyal medyada büyük tepki görmüştü.
Homofobik doktorun trans bireye açtığı dava ertelendi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sağlığa erişim hakkı engellenen trans kadına doktor tarafından açılan "hakaret ve tehdit" davasının ikinci duruşması Çağlayan 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya trans kadın H.Ç'yi savunmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından atanan avukat ile trans kadının avukatları Türker Vatansever ve Rozerin Seda Kip katıldı. Davayı takip etmek için H.Ç.'nin arkadaşları da salonda yerlerini aldı.

ETHA'nın haberine göre Duruşmaya ilişkin bilgi veren Avukat Kip, Sağlık Bakanlığı adına davaya katılan avukatın 663 sayılı kanun hükmünde kararname gereği, müştekinin doktor olması sebebiyle davaya müdahil olmak durumunda bulunduğunu ve katılma nedeninin hakaret davası açan Fatma Hut için olmadığını belirttiğini söyledi.

Kip, "Trans kadının şahitleri bir önceki duruşmada dinlenmemişti ancak bu duruşmada tanıkların beyanları da dinlendi ve tutanağa geçti. Tanıklar herhangi bir hakarete şahit olmadıklarını belirtti" dedi.

Duruşma 17 Eylül'e ertelendi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü