Alevilik Ali'yi sevmek ise benden Alevisi olamaz!

Almanya'da konuşan Recep Tayyip Erdoğan, 'Eğer Alevilik Hz. Ali'yi sevmek ise benden daha Alevisi olamaz. Ancak Alevilik bir dinse Tayyip Erdoğan orada yok' ifadesini kullandı.
Alevilik Ali'yi sevmek ise benden Alevisi olamaz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Almanya'nın Karlsruhe kentinde düzenlenen "Gençlik Buluşması" etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Avrupa’da Ali’siz Alevilik’ten bahsediyorlar. Eğer Alevilik Hz. Ali'yi sevmek ise benden daha Alevisi olamaz. Ancak Alevilik bir dinse Tayyip Erdoğan orada yok" dedi.

Seçimlerle ilgili konuşan Erdoğan, "Onlar tek millet diyebilir mi? Tek bayrak diyebilir mi? Tek vatan diyebilir mi? Tek devlet diyebilir mi? O zaman 7 Haziran'da bunu diyemeyenlere gereken cevabı benim Almanya'daki kardeşlerim vermelidir" ifadesini kullandı.

Erdoğan muhalefeti eleştirmeyi de sürdürdü ve "İngiltere'de seçimi kaybeden üç muhalefet lideri istifa etti. Ben hep ne diyordum. Eğer bu seçimden birinci çıkmazsak istifa edeceğim diyordum. Diğerlerini de davet ediyordum. Ama kabul etmiyorlardı. Şimdi bu seçimde de böyle bir söz veren muhalefet partisine rastlamadım. Ama bakın Sayın Başbakan birinci gelemezsem istifa ederim diyor" diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü