Reyhanlı'da MİT parmağı iddiası!

Reyhanlı patlamasıyla ilgili iddianameyi hazırlayan ve son olarak MİT tırlarının durdurulması nedeniyle 7 Mayıs’ta tutuklanan Savcı Özcan Şişman, Reyhanlı patlamasının yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu.
Reyhanlı'da MİT parmağı iddiası!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Reyhanlı patlamasıyla ilgili iddianameyi hazırlayan ve son olarak MİT tırlarının durdurulması nedeniyle 7 Mayıs’ta tutuklanan Savcı Özcan Şişman, Reyhanlı patlamasının yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu.

İddianamede MİT’in ve askeri istihbaratın cihatçı gruplara ilişkin istihbarat aldığı iddialarına yer vermeyerek, saldırıyı Suriye devletiyle ilişkilendiren Şişman, bugün yaptığı açıklamalarda saldırıda MİT’in ihmali bulunduğunu ima etti.

 

Savcı Şişman’ın Grihat haber sitesinde paylaşılan  açıklaması şu şekilde:

Bugün, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırının ikinci yıldönümü. Bu saldırı hakkında aşağıdaki kısa açıklamaları yapma zarureti hasıl olmuştur.

Zira böylesine hayati bir konuda, bölgenin de hassasiyeti göz önüne alındığında, böyle bir istihbaratın bu şekilde özensiz teslim edilmesi, hatta evrak olarak teslim edilmesi, sorumluluktan kurtulma çabası iddiasını kuvvetlendirmekte, hatta ispat etmektedir.

'PLAKALAR DAHİ BELİRLENMİŞTİ'

MİT tarafından verilen bu mektupta, saldırıda kullanılacak araçların plakaları dahi belirtilmiştir. Hatta saldırı yapılacak yerin Ankara ve Konya olduğu yönünde bilgi mevcuttur.

Ancak nedense bu mektup, emniyet müdürlüğü tarafından, saldırıyı organize edenlerin tahmininden önce açılınca, hedef değiştirilmiştir.

Araçların geçtiği güzergahta PTS (plaka tanıma sistemi) yoktur. Ancak bu sistem otobanda mevcuttur. Bu nedenle saldırıda kullanılan araçların otoban dışından götürülmesi sağlanarak, hedef olarak saldırı için en uygun yer olan Reyhanlı seçilmiştir.

'BELKİ DE SURİYE'YLE SAVAŞ HALİNDE OLACAKTIK'

Kendisine söz konusu mektubun önemi, aciliyeti bildirilmediği halde kendi inisiyatifi ile görevli memur mektubu TEM şube müdürlüğüne götürülmeseydi, biz şu an Reyhanlı yerine büyük ihtimalle Ankara veya Konya diyor olacaktık. Belki de kolayca telaffuz edilen, can acıtıcı o rakamlar çok daha fazla olacaktı. Çok daha fazla can yanacak, belki de iddialardaki gibi şu an Suriye ile savaş halinde olacaktık.

Bir ülkenin ve milletin kaderinin bu kadar ucuz planlarla karartılması son derece üzücüdür.

Sonuçta, hainlerce planlanan bu hunhar saldırıda 52 vatandaşımızın canına kıyılmış, yüzlerce vatandaşımız ağır yaralanmış, yüzlerce ailenin hayatı karartılmıştır.

Bu saldırıdan kısa süre sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Mayıs 2013 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'ne yaptığı ziyaret nedeni, uzun süredir Suriye ile savaşa girileceği ve bu savaşın nedeni konusundaki iddialar, saldırının asıl hedefinin Ankara ve Konya olduğu hususundaki yorum ve muhasebeyi yüce Türk Milletinin takdirlerine bırakıyorum.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü