23 yıl sonra Yeşil için kırmızı bülten kararı!

Musa Anter’in öldürülmesine ilişkin davada, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi 'Yeşil' kod adlı JİTEM tetikçisi Mahmut Yıldırım hakkında 'kırmızı bülten' çıkarılmasına karar verdi.
23 yıl sonra Yeşil için kırmızı bülten kararı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kürt aydını Musa Anter’in Diyarbakır’da 1992’de öldürülmesine ilişkin davaya Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme bugünkü duruşmada on yıllardır basında adı kontrgerilla tetikçisi olarak geçen “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında “kırmızı bülten” çıkartılması kararı aldı.

Anter cinayetinden 23 yıl sonra tetikçi Mahmut Yıldırım için kırmızı bülten kararının alındığı duruşmaya tutuklu sanık Hamit Yıldırım, tutuksuz sanık Savaş Gevrekçi, sanık ve müşteki avukatları katıldı.

Mahkeme hakkında daha önce yakalama kararı çıkartılan Mahmut Yıldırım’ın yurt içinde mi, yurtdışında mı olduğunun belli olmaması nedeniyle hakkında kırmızı bülten çıkartılması için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verdi.

“Güvenlik gerekçesiyle” Diyarbakır’dan Ankara’ya alınan davada Mahmut Yıldırım Hamit Yıldırım, Aziz Turan ve Savaş Gevrekçi’nin “taammüden adam öldürmek” ve “halkı isyan ve birbirine öldürmeye teşvik” suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.