Taksim'de vicdani ret açıklaması!

Vicdani Ret Derneği ve Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) üyeleri, Galatasaray Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla vicdani retlerini açıkladı.
Taksim'de vicdani ret açıklaması!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-02-02 05:36:10    

Vicdani Ret Derneği ve Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) üyeleri, Galatasaray Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla vicdani retlerini açıkladı.

'Ölmeyeceğiz, öldürmeyeceğiz, kimsenin askeri olmayacağız' ve 'Biz orduya fındık toplamaya gideriz' sloganı atan vicdani retçiler, 'Reddetmeyelim de katil mi olalım' ve 'Reddet militarizmi' yazılı pankartlar açtı.

Eylemde açıklama yapan Vicdani Ret Derneği Eş Başkanı Gökhan Soysal, antimilitaristler ve savaş karşıtları olarak sokakta ve meydanlarda olmaya devam edeceklerini belirtti. Soysal, 'İrademizi gasp eden zorunlu hizmetlere, kardeşimizi katleden militarizme karşı, hep beraber yaşamlarımızı savunacağız' dedi.

12 Eylüllerle yaşamları çalmak isteyen iktidarlara boyun eğmeyeceklerini kaydeden Soysal, 'Dünden, bugüne, şiddetini miras bırakan cuntacılara, bizleri yok sayarak, yaşamlarımız üzerinden iktidarlarını daim kılmak isteyen ordulara karşı direniyoruz' şeklinde konuştu.

Aradan 33 yıl geçse de hiçbir şeyi unutmadıklarını söyleyen Soysal, 'Şimdi de, katillere bu şekilde söylüyoruz. 'Reddetmeyelim de katil mi olalım, vicdanı retçiyiz, netekim' diye konuştu.

Galatasaray Meydanı'nda yapılan açıklamada Özgür Taylan Sarıçayır, Burak Çiçek, Okan Özduman, Aylin Sal, Zeynel Çuhadar, Baran Yıldırım, Dilara Yaman, Sarp Can Bilgili, Devrim Varol, İlker Çoşkun, Meltem Çoşkun, Yakup Abbaszade, Merlisa Eskizerci, Hüseyin Civan, İlyas Seyrek, Raşer Işıkalan, Cem İleri, Dilek Aktaş ve Kırıklar 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde tutsak olan Umut Fırat Süverioğulları vicdani retlerini açıkladı.