Ter kokusundan böyle kurtulabilirsiniz!

Kötü kokuları yok etmek için genelde deodorantlar, parfümler ya da rolonlardan faydalanılır. Bu ürünler kötü kokuyu gidermede etkili olsalar da kimyasal madde içermeleri sebebiyle aynı zamanda da vücuda zarar verirler.
Ter kokusundan böyle kurtulabilirsiniz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-01-07 14:28:47    

Karbonat, bedeninizi kötü kokulardan kurtarmakta oldukça etkili bir maddedir. Bedeninizde ter kokan yerlere koltuk altlarınıza, boynunuza, ayaklarınıza karbonat sürün.Karbonat nemi emer ve , kötü kokuya neden olan bakterileri ortadan kaldırır.Daha etkili çözüm için mısır nişastasıyla karbonatı karıştırıp bu karışımı kokudan rahatsız olduğunuz bölgelere uygulayın.

Elma sirkesi, vücut kokularına özellikle koltuk altı kokularına karşı çok etkili bir çözümdür.Bunun nedeni cildin ph seviyesini düşürerek, bu bölgede bakteri üremesini engellemesidir.Kötü kokuya neden olan bakteriden kurtulmak için elma sirkesi kullanın. Koltukaltı kokunuzdan kurtulmak için sulandırılmış sirkeyi günde bir kez koltuk altınıza uygulayın. Ayak kokuları için ise, bir kaba su koyun, 1/3 oranında elma sirkesi ekleyin, ayaklarınızıbu suda 15 dakika boyunca tutun. Bu işlemi haftada 2-3 kez tekrarlayın.

Ev yapımı deodorant, Birkaç turp ve bir tatlı kaşığı gliserinle kendinize deodorant yapabilirsiniz.Katı meyve sıkacağında turpların suyunu çıkarın ve eczaneden temin edeceğiniz gliserinle karıştırın. Bu karışımı eski bir parfüm şişenize koyun. Vücut kokusundan kurtulmak için bu etkili bir çözümdür. Yalnız parfüm buzdolabında kalsın.Esansiyel yani lavanta yağı, gül yağı gibi uçucu yağları da doğal parfüm olarak kullanabilirsiniz. Bir bardak suya bu yağlardan biraz ekleyin, küçük bir şişede bunu saklayın, lazım oldukça kullanın.

Şu bir gerçek ki soğan, sarımsak ve bazı baharatlar ağız kokusuna yol açar, fakat bu gıdalar saç ve bedeni de kokutur. Ve bu koku banyo yapana kadar geçmez.

Vehaber Menu