Reuters: Seçim öncesi ekonomik durgunluk AKP'ye zarar veriyor!

Reuters yaptığı haberde, ekonomik durgunluğun AKP'ye zarar verdiğini söyleyerek, partinin 2002'den beri ilk kez ekonomi yüzünden saldırı altında olduğunu yazdı.
Reuters: Seçim öncesi ekonomik durgunluk AKP'ye zarar veriyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Reuters haber ajansı, ekonomik durgunluk, yüksek işsizlik ve hanelerin borcunun seçim öncesinde AKP'ye zarar verdiğini belirterek, bunun 2002'den beri bir ilk olduğunu yazdı.

Bu durumun 7 Haziran seçimleri için muhalefete yeni bir cephe sunduğu söylenirken, AKP'nin anayasayı değiştiremeyeceği de söyleniyor.

Yatırımcıların AKP'nin iktidarda kalmak için yeterli sandalye sahip olacağını düşündüğü belirtilen haberde, koalisyon ihtimalinin bulunduğu da bildiriliyor. AKP'nin popülarite kaybetmesi durumunda ekonomik reformlara ihtiyaç duyulacağına dair görüş dile getirilirken, büyümedeki azalış da vurgulanıyor.

Türkiye'nin çok fazla inşaat, özel tüketim ve borca dayandığı aktarılırken, The Turkey Analyst editörü Halil Karaveli, Türkiye ekonomisinin balon olduğuna işaret ederek, dışarıdan getirilen yabancı sermayeyle sürdürüldüğünü, bunun insanların borçlanıp tüketmesini sağladığını söylüyor. ​

Cari açığın da yüksek kaldığı aktarılan haberde, zayıf ekonominin CHP için fırsata dönüştüğü savunuluyor. Bu seçime kadar ekonomi başlığının hükümetin elinde olduğu söylenirken, artık muhalefetin ekonomik takvim belirleyebildiği bildiriliyor.

Haberde, Ali Babacan'ın yatırımcılar tarafından sevildiği de söylenirken, 3 dönem kuralı yüzünden seçilemeyeceği, ancak Ahmet Davutoğlu'nun yakın bir danışmanı olarak ya da başka bir benzer pozisyonda kalarak ekonomi politikalarına dahil olacağı iddia ediliyor.

Vehaber Menu