MHP'nin AKP ile koalisyon için 4 şartı!

MHP, AKP ile koalisyon için 4 şartı olduğunu açıkladı, AKP'nin bu şartlara sıcak bakmasının mümkün olmadığı konuşuluyor.
MHP'nin AKP ile koalisyon için 4 şartı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

MHP, AKP'NİN koalisyon  için  görüşme heyetini kabul edecek. Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre nezaket çizgisi içinde yapılacak görüşmede, pazarlığa girilmeyecek ve MHP kendi kırmızı çizgilerini sıralayacak. MHP, Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlarına çekilmesi, başkanlık sisteminden vazgeçilmesi, 17-25 Aralık operasyonu ve yolsuzluk iddialarına bulaşan kim varsa hesap sorulması ve çözüm sürecinin rafa kaldırılmasını kırmızı çizgileri olarak masaya getirecek. MHP’de AKP’nin bu kırmızı çizgileri kabul etmesi beklenmiyor. Ancak ola ki kabul edilirse o zaman da, “yazılı koalisyon protokolünde” bu talepler kayda geçirilerek kamuoyuna deklare edilip uygulanması istenecek.

AKP’nin erken seçime gitmesi halinde bugünkünden daha kötü bir tablo ile karşı karşıya kalacağını savunan MHP yönetimi, zaten iktidarın bütün imkanlarını bu seçimde kullandığını ve üst limiti yakaladığını dile getiriyor. MHP’de, “Erken seçime giderlerse başaşağı giderler. Çünkü sihir bozuldu. Tek başına iktidar artık hayal. Ekonomik krizi bahane ettiler. En büyük kozları olan Cumhurbaşkanı’nı sahaya sürdüler. Bu seçimde neyi ortaya koyacaklar. Erken seçim, AKP’nin sonu olur. Öyle düşünüyorsa hadi buyursun seçime gitsin” görüşü seslendiriliyor.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü