ABD’nin IŞİD’le mücadelesi yalan!

ABD'nin IŞİD'İ Suriye'yi işgal etmek için silahlandırdığı iddialarına yenisi eklendi.
ABD’nin IŞİD’le mücadelesi yalan!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ruhani yaptığı açıklamada, İran’ın IŞİD’le mücadele için Irak’a daha fazla yardım yapmaya hazır olduğunu söyledi. Ruhani, “Irak’ta terörizmin önüne geçen ve yayılmasını önleyen Irak halkı ve ordusu oldu. İran olarak bizim de bunda katkımız olmuştur. Fakat nedense terörizme karşı koalisyon oluşturan ülkeleri orada göremiyoruz. Hani bunlar terörizmle savaşacaktı” dedi.

Ruhani, ABD’nin Irak’ta IŞİD’e karşı mücadele etmek amacıyla yeni askeri üsler kurmasını ise “ABD’nin başta Irak olmak üzere bölgedeki terörizmle mücadele ettiği, gerçeklikten uzak, içi boş iddiadan başka bir şey değildir” şeklinde değerlendirdi.

İran Cumhurbaşkanı, Irak ve Suriye’nin bölünmesine karşı olduklarını ve bunun gerçekleşmemesi için İran’ın tüm gücünü kullanacağını belirterek, “Bölgenin siyasi coğrafyasının değişmesi herkesin zararına olacak. Bu, bölgenin güvenliği ve istikrarı için tehlikelidir” açıklamasında bulundu.

Ruhani, İran’ın Irak ve Suriye’de askeri varlığının olup olmadığı sorusuna ise, “Irak ve Suriye’de askeri birim veya üssümüz yoktur sadece müsteşarlık düzeyinde bu ülkelerde bulunuyoruz. Amacımız bu ülkelerde istikrar ve güvenliğinin sağlanması için terörizmle mücadele etmektir” yanıtını verdi.

IŞİD’e karşı mücadelede ülkeler arası diyaloğun önemini vurgulayan Ruhani,”Bu konuda iki iş yapmalıyız. Birincisi başta komşu ülkeler olmak üzere bölge ülkeleri diyalogları artırarak fikirlerimizi yakınlaştırmalıyız. İkincisi Irak ve Suriye’deki merkezi yönetimleri terörizmle savaşmaları için güçlendirmeliyiz” diye konuştu.