Topuklu ayakkabı giyebilmek için parmaklarını kestiriyorlar!

Kadınlar topuklu ayakkabı giyebilmek için Sindirella Ameliyatı adı verilen işlemle parmaklarını kestiriyor.
Topuklu ayakkabı giyebilmek için parmaklarını kestiriyorlar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sindirella Ameliyatı adı verilen işlemin maliyeti oldukça yüksek, operasyonun ardındanayak parmaklarını eskisi gibi kullanamayan kadınların olduğu öğrenildi.

Sindirella ameliyatı adı verilen ayak estetik ameliyatlarında, genellikle baş parmaktan daha uzun olan ikinci ve üçüncü parmaklar kesilerek kısaltılıyor. Bunun yanında ayak baş parmağının yanında oluşan eğrilikler de yine bu ağrılı ameliyatla düzeltiliyor. Ameliyat ve ardından gelen nekahat süreci son derece ağrılı geçiyor ve sonuç her zaman başarılı olmuyor. 

Sivri burunlu ayakkabı giymek uğruna beşinci parmağını kestiren, parmaklarını daraltan, yüksek topukla ağrı hissetmemek için topuğuna botoks yaptıranların sayısı giderek artıyor. Bu işleme en çok başvuran ülke ABD. Yapılan filmler, diziler, reklamlar  özellikle gençleri kötü etkiliyor.

Sindirella ameliyatı mağdurlarından biri, İngiltere'de yaşayan Danielle Sandler. Geçirdiği zorlu ameliyatta inanılmaz ağrılar çeken, ve ayak parmaklarındaki tellerin acısını uzun süre hisseden Sandler, tellerin alınma sürecinin de bayıltacak derecede acı verici olduğunu söylüyor. Sindirella ameliyatı sonrası topuklu ayakkabı giymek bir yana,ayak parmaklarını hareket dahi ettiremeyen Sandler, ayaklarının operasyon öncesinden daha fazla acı verdiğini söylüyor.