Regl döneminde Kuran’a dokunamazsın!

24 yıldır hakim olan Anisa Rasuli’nin adaylığı regl döneminde kadınların Kuran’a dokunmasının yasak olduğu gerekçesiyle reddedildi.
Regl döneminde Kuran’a dokunamazsın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Afganistan'da 24 yıldır hakim olan kadının başvurusu 'hakimin her gün Kuran'a dokunması lazım, regl döneminde Kuran'a dokunmak yasak' denilerek geri çevrildi. Jinha'da yer alan habere göre Afganistan tarihinde ilk kez bir kadın Temyiz Mahkemesi için aday oldu. 3 yıldır Afgan Kadın Hakim Derneği Başkanı olan Anisa, mahkemede bir kadının olması gerektiğini savunuyor. Anisa, birçok kadının Temyiz Mahkemesi’ne haklarını istemek için geldiğini, kadınların kadınlarla daha rahat konuşabildiğini ve kendisinin orada olması gerektiğini söyledi.

Geçen ay Afganistan Milletvekili Qazi Nazir Hanafi, “Regl döneminde bir kadının Kuran’a dokunması yasak, hakimin her gün Kuran’a dokunması lazım” sözlerini ileri sürerek, Anisa’nın Temyiz Mahkemesi adaylığına karşı kampanya başlattığını ilan etti. Kampanyadan önce seçileceği düşünülen Anisa, parlamentoda yapılan oylama sonucunda adaylığı kabul edilmedi. Olayı yorumlayan Anisa ise başkanın meclise başka bir kadın adayı sunmasını istedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü