Leman Sam 'Kurban katliamı' davasında beraat etti!

Leman Sam'a hayvan kesenler ile IŞİD militanları arasındaki kurduğu benzerlik nedeniyle dava açılmıştı.
Leman Sam 'Kurban katliamı' davasında beraat etti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 19:47:18    

Leman Sam, 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Sam 'Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır' paylaşımında bulunmuştu. 

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya asıl adı Emine Leman Şenkan olan Leman Sam katılmadı. Müşteki olan avukat Turgay Balaban da mahkemeye gelmedi.

Balaban, Eskişehir Asliye Ceza Mahkemesi aracılığıyla katılma talebi gönderdi. Mahkeme, müştekinin ne şekilde zarar gördüğünün anlaşılamadığı gerekçesiyle katılma talebini reddetti.

Eskişehir Barosu’na kayıtlı Avukat Turgay Balaban da Leman Sam hakkında, ’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme ise takipsizlik vermişti.  Turgay Balaban itiraz etmişti. ’Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak’la suçlanan Sam’ın altı aydan bir yıla kadar hapsi istenmişti.

Mahkeme Leman Sam'ın 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü