Sünnet ederken penisini yakıp cinsiyetini değiştirdiler!

1965'te Kanada'da yaşanan olay facia ile sonuçlandı.
Sünnet ederken penisini yakıp cinsiyetini değiştirdiler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kanada Winnipeg'de dünyaya gelen Brian ve Bruce ikiz kardeşlerden Bruce'un, 8 aylıkken neşter yerine elektrikli iğne kullanılarak yapılan sünnet operasyonu sonucu penisi tamamen yandı. İkizlerin anne-babası Baltimore'daki John Hopkins hastanesine yönlendirildiler. Cinsiyet kimliği uzmanı Dr. John Money Bruce'un penisi olmayan bir erkek olarak büyümesindense, gerçek cinsiyetini bilmeyen bir kadın olarak büyütülmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine 18 aylıkken Bruce'un testisleri ameliyat ile alındı. Bruce'un adını Brenda olarak değiştirerek ikizlerden yıllarca gerçeği gizlediler.

Cinsiyeti değiştirilmiş Bruce, giydirilen kadın elbiselerini yırtıp, ikizi Brian'ın oyuncaklarını zorla alarak oynamaya başlamıştı. Dr. Money her şeye rağmen yazdığı bilimsel makalelerinde deneyin başarılı olduğunu ifade ediyordu.

Bruce 14 yaşına geldiğinde ailesi bir psikoloğun ikna etmesi üzerine gerçeği açıkladı. Bu kararın Bruce'un intihar girişimleri nedeniyle verildiği iddia ediliyor. İkizler suçun Dr. Money'de olduğunu düşündüler.

Bruce, Brenda ismini David olarak değiştirerek operasyonlarla biyolojik cinsiyetine döndü. Bruce'un östrojen ile büyütümüş göğüsleri alındı, yapay penis ve testisler takıldı. Ardından testosteron tedavisi başlandı.

David yine de depresyondaydı ve 20'li yaşlarındayken iki kez intihar girişiminde bulunmuştu. 25 yaşında Jane isimli, bir çocuk sahibi kadınla evlendi. David'in ikiz kardeşi Brian 2002'de yüksek dozda antidepresan alarak intihar etti. 2004 yılında eşi işteyken David evden tüfeğini aldı, arabasını bir marketin otoparkına parkettikten sonra tetiği çekerek yaşamını sonlandırdı. David'in her ne kadar evliliğinde sıkıntılar olduğu söylense de yaşadığı travma yüzünden kendini öldürdüğü iddia edildi.