Dışişleri 'Sınırı kapadık' diyen İran'ı yalanladı!

İran Emniyet Genel Müdürü Tuğgeneral Hüseyin Aştari’nin, 'Türkiye’de iki haftadır yaşanan saldırılar nedeniyle Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi’nin kararıyla kuzeybatı sınırının geçici olarak kapatıldığı' açıklamasını Dışişleri Bakanlığı yalanladı.
Dışişleri 'Sınırı kapadık' diyen İran'ı yalanladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İran'dan yapılan ve sınırın kapatıldığını belirten açıklamaya Ankara'dan jet hızıyla yalanlama geldi.

Hürriyet'ten Zeynep Şafak'ın haberine göre Dışişleri Bakanlığı kaynakları  sınırların kapalı olduğunu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Diplomatik kaynaklar, “Tek bir kişinin böyle bir açıklaması var. Ancak resmi makamların aldığı böyle bir karar yok. Sınırlar hala açık” değerlendirmesinde bulundu.

İRAN: HERHANGİ BİR SORUN YOK

İran İçişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, İran ve Türkiye arasındaki sınır kapılarının kapandığına dair çıkan haberlerin gerçek olmadığını belirtilerek, "İran-Türkiye sınır kapıları dahil ülkedeki tüm sınır geçiş kapıları açıktır ve herhangi bir sorun bulunmamaktadır " denildi.

DEMİRYOLU SEFERLERİ DURDURULDU

Açıklamada, kara yolu üzerinden geçişlerin devam ettiği, ancak demiryolu seferlerinin Türkiye topraklarında yaşanan arıza nedeniyle Türkiye'nin talebi üzerine geçici olarak durdurulduğu kaydedildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü