HDP Zergele'de yaralananları ziyaret etti!

HDPheyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava saldırısı sonucu 8 sivilin hayatını kaybettiği 15’inin de ağır yaralandığı Zergele Köyü’ndeki katliama dair inceleme başlattı.
HDP Zergele'de yaralananları ziyaret etti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İMC'de yer alan habere göre, 8 sivilin yaşamını yitirdiği Zergele Katliamı’nı incelemek üzere Kuzey Irak'a giden HDP heyeti ilk olarak hava saldırısında yaralanan 50 yaşındaki Hemed Emin Hıdır’ı Erbil’deki Rojava Hastanesi’nde ziyaret etti.

Saldırıda annesi, iki kardeşi ve bir kuzeni de kendisi gibi bombardımandan yaralı kurtulan 33 yaşındaki Şükriye Ahmed’in ise durumu daha iyi ve hayati tehlikesi yok. Şükriye Ahmed,, os HDP heyetiyle fazla konuşamayarak, “vicdansızca vurdular” dedi.

"GERÇEKLERİ TERS YÜZ EDİYORLAR"

HDP heyetinden Osman Baydemir, bu iki ziyaretin ardından, “sivil kayıp yok” diyen hükümete tepkiliydi.

“Zergele’de katliam yapıldığına dair haberler Ankara hükümeti tarafından reddedildi. Orada yaşamını yitirenlerin askeri güçler olduğu söylendi.

Bugün hastanede ziyaret ettiğimiz yaralılar Ankara’daki açıklamaları çürüten niteliktedir. 20’yi aşkın sivil insanın yaralandığı, en az 8 sivil insanımızın yaşamını yitirdiğini şu anki temaslarımızda öğrenmiş bulunuyoruz.

Bugüne kadar ki manipülasyon gerçekleri ters yüz etme ve kendi kamuoyunu yürütmüş olduğu haksız savaşta ikna etmenin aracı olarak kullanıyor.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü