Demirtaş: PKK elini derhal tetikten çekmeli!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Tek derdimiz oy olsaydı, AK Parti'yi geriletmek olsaydı yerimizde otururduk'' dedi.
Demirtaş: PKK elini derhal tetikten çekmeli!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İşte konuşmasından satır başları:
 
''Bu hafta bugün yarın önemli gelişmeler olabilir. Neye dayanarak söylüyorum halkın barış isteğine güvenerek söylüyorum. Annelerden babalardan rica ediyorum, ömrünüzü bu çocuklar için harcıyorsunuz bulunduğunu her yerde sesinizi yükseltin. Halk talimat verirse siyasetçiler onun gereğini yapmak zorunda kalırlar. Barış için elimizden ne geliyorsa gece gündüz bu çabanın içindeyiz

AK Parti ve MHP diyalog çağrılarımızı vatan hainliği olarak ilan ediyorlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Vatanseverlikleri çakma. Bunlar Çin malı milliyetçilerdir. Dünyanın en çakma milliyetçileri maalesef Türkiye'dedir.

Türkiye'nin yüzde 80'i barış istiyor. Biz de barış için çalışacağız. Tek derdimiz oy olsaydı AK Parti'yi geriletmek olsaydı yerimizde otururduk. Savaş politikası AK Parti'yi bitirir. Bizim için önemli olan kanın durmasıdır. Baraj altında da kalabiliriz. 

Bugün iki tarafa da sesleniyoruz. PKK derhal elini tetikten çekmeli, hükümet bir an evvel diyalog için hazır olduğunu beyan etmelidir.

Koalisyon kurulur ya da kurulmaz, ama barış acildir. Sayın Davutoğlu bunu sizden talep etmiyoruz bunu yapmaya mecbursunuz. 

Gerçek iş yapıyoruz sonuç almak istiyoruz. Bekliyoruz, somut adımlar atılsın istiyoruz. 

Bir HDP'li ve bir MHP'li el ele verip sokağa çıksın. İktidar uğruna Türkiye'yi ateşe atmalarına izin vermeyeceğiz.

Ben şu partiye oy veren şerefsiz desem haşa düşünün ülke ne hale gelir. Biz insanlarımızı seviyoruz. Hangi partiye oy verirse versin her yurttaşımız onurludur, şereflidir. İnsanları oy verdiği partiden dolayı suçlayacak kadar aşağılık bir siyaset yapmayacağız.

Bilsem ki barış gelecek bugün bu koltuğu bırakırım. Biz halkımıza verdiğimiz sözü tutacağız.''

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü