Deneyi bozan anneanne konuştu!

Bilimsel deney yaparken, 'Ben o suyu içiyorum' diye alan anneannesinin müdahalesiyle deneyi yarım kalan Bedirhan Aydın, yarım kalan deneyini tamamladı.
Deneyi bozan anneanne konuştu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bedirhan Aydın, "Anneannemin müdahalesi ile şaşırdım ve tepki gösterdim. Kardeşim de biraz korktuğu için kamerayı kapatmış. Deneyi tamamlayamadığım için üzüldüm. Çektiğimiz videoyu da silecektim. Ama annem silmememi istedi. Görüntüyü seyreden akrabalarım da çok beğendi ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmak istedi. Bunun üzerine internette paylaştık ve herkes seyretti. Deney sonucunda balonun patlamadığını gördüm. Ateş aslında gözle görülemeyecek hızla balonu patlatır ve eritir. Ama su olduğu için bu onu yavaşlattı ve balonun patlamasını engelledi." ifadelerine yer verdi.

Anneanne Dursiye Özen, "Torumun evde sürekli farklı malzemeler kullanarak deney yapıyor. Aslında müdahale etmiyoruz. Sosyal paylaşım ve haber sitelerindeki deney görüntüleri de geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde yaşanmıştı. Ben rahatsızlığımdan dolayı dinlendirilmiş ve hazır su içiyorum. Bedirhan'ın deney için kullandığı suyu da gece içiyordum. Hazır suyu dökmemesi ve çeşmeden doldurarak kullanması düşüncesi ile müdahale ettim. Yaptıkları deneyi görüntüye çektiklerinden de haberim yoktu. Ben zaten torunumun deney yapmasını destekliyorum. Çünkü çok akıllı bir çocuk. Benim torunumu engelleme gibi bir durumum söz konusu değil. Sanki anneanne torunundan suyu kıskanıyormuş gibi bir durum çıkmış. Ama kesinlikle böyle bir şey düşünmedim. Oruç olduğum için anlık verilmiş bir tepkiydi." dedi.