Ağrı'da öldürülen çocuklar için soruşturma başlatıldı!

Ağrı Diyadin'de öldürülen Orhan Aslan ve Muhammed Aydemir için savcılık soruşturma başlattı.
Ağrı'da öldürülen çocuklar için soruşturma başlatıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İnsan Hakları Derneği yetkilileri 'güvenlik güçlerinin ilçede rast gele ateş açılması sonucu' sivillerin öldürüldüğünü ifade etmişti. Milliyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göre Diyadin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrah Aydemir’in babası Mehmet Hanifi Aydemir savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde günlük 15 TL karşılığında fırında çalışan oğlunu çatışma çıktığında telefonla arayarak dikkatli olmasını istediğini söyledi.

HSYK’nın son yaz kararnamesi ile Mersin’den Diyadin’e atadığı Cumhuriyet Savcısı Burak Dumanlıdağ, cesetlerin olay yeri incelemesinden önce, kendisi gitmeden otopsi için Erzurum’a gönderildiğini belirtti. Dumanlıdağ, “Olay yeri incelemesi yaptım. Ben gittiğimde cesetler orada değildi. Daha ifade alımına geçmedim. Çünkü olayla ilgili Emniyet tutanakları henüz gelmedi” dedi.

Olayın odunluğun kapı girişinde gerçekleştiğini söyleyen Dumanlıdağ, “Soruşturmanın başındayız. Henüz ne delil ne tutanaklar var. Tanıkları dinleyeceğiz, tutanakları inceleyeceğiz” diye konuştu. Dumanlıdağ, “Siz görmeden cesetlerin gönderilmesi uygulama açısından doğru mu” sorusuna ise “Elbette, savcının cesetleri görmesine gerek yok” yanıtını verdi.

Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, Aydemir’in avukatı Adnan Arslan olayın infaz olduğu iddiasında ısrarcı olurken Ağrı Valiliği bu iddiayı reddetti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü