Hayvan düşmanı Fazıl Say kibirine hakim olamadı!

Sokakların ve doğanın insanlar için olduğu sanrısı yaşayan sözde sanatçı Fazıl Say, 'zengin semti' olarak nitelendirdiği Beşiktaş'ta sokakta yaşama savaşı veren hayvanlardan rahatsız oldu.
Hayvan düşmanı Fazıl Say kibirine hakim olamadı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2019-01-20 21:41:23    

İnsanların diğer canlılardan üstün olduğu ve doğanın insanlar için var olduğu düşünceleriyle kendini belli eden bir hastalık olan 'türcülük' Fazıl Say'da da etkilerini belli etti.

Fazıl Say'ın Facebook sayfasından İstanbul Belediyesi'ne serzenişte bulunan paylaşımda hem türcü ifadeler,  hem 'zengin semt' gibi insanlar arası sınıf ayrımı gözeten ötekileştirici ifadelere yer verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

'İSTANBUL BELEDİYESİ! Maçka parkı. Her taraf çöp.. Çöp.. Bu kadar çöp nasıl olur ? Dünyanın çöpünü mü parka getirirler? Böylece Türkiye'deki bu ilk sabah 06.00 ilk yürüyüşüm battı.. Tinerciler , akşamdan kalmalar, çöpleri iyice darma duman edenler.. Sinirlenince insan sağlık için bir şey yapamaz k,.. Depar atsam bu sefer sokak köpekleri üşüşüyor.. Bi tanesi takılır ona hoşt desen , havlasa, 20 tanesi çullanacak üstüme.. Bu İstanbul'un göbeğindeki en zengin ilçelerden birinin parkı. Utanç!! Çöplerin fotoğrafını çekip altına 'İstanbul' yazıp koymak lazım, başka yolu yok'

KÖPEKLER MAÇKA PARKI'NDA FAZIL SAY İSTİYOR MU?

Yapılan bu türcü paylaşımın ardından sokakta yaşayan köpekler Maçka Parkı'nda Fazıl Say istiyorlar mı merak konusu oldu.

Vehaber Menu