Fazıl Say haberi ile ilgili zorunlu açıklama!

Fazıl Say ile ilgili yaptığımız haberin ardından bizlere yönelen tepkilerle ilgili açıklama yapmak kaçınılmaz olmuştur.
Fazıl Say haberi ile ilgili zorunlu açıklama!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Haberlerimizi bugüne dek kimsenin sözcüsü olmadan kişisel düşüncelerimizi katmadan sizlere ulaştırdık. Hayvanlarla ilgili yaptığımız her haberde hayvanlardan yana olduğumuzu açıkça gösterdik.

Fazıl Say haberi  Türkiye'de kutuplaşmanın ve taraftarlığın ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını bizlere gösterdi. Bir insanın hareketi ve söylemi değerlendirilirken onun mezhebine, siyasi düşüncesine, kimlere muhalefet ettiğine, kimlere muhalefet etmediğine değil, hareketine ve söylemine bakılmalıdır. Fazıl Say'ı herhangi bir hareketinden dolayı eleştirenler AKP'li olmayacağı gibi Fazıl Say'ın koşulsuz her hareketini destekleyenler hükümete ya da sisteme muhalif olmayacaktır; bunun adı olsa olsa 'Fazıl Say fanatikliği' olabilir. Fazıl Say insandır ve kusur da hata da insanın en doğal davranışlarından biridir.

Geçtiğimiz dönemlerde Akasya Asıltürkmen'in uğradığı tecavüzü aktarırken kullandığı 'İnek gibi damgaladılar kolumuzu' cümlesinin bir çocuğun bilincindeki karşılığı 'İnekler damgalanabilir ama insanlar damgalanamaz' olacaktır ve bu çocuk ileride hayvanlara şiddet uygulamayı doğal ve meşru görecektir.

Ya da Nazan Öncel'in şarkı sözlerinde tacizcisi için kullandığı 'Hayvan gibi soluyordu bacaklarımın arasında' sözleri bir çocuğun bilinçaltında hayvanları sapık, insanlara tecavüz eden, yok edilmesi gereken varlıklar olarak kodlanmasını sağlayacak, şiddet meşrulaşacak ve doğallaşacaktır.

Aynı şekilde Fazıl Say'ın Facebook sayfasında yapılan paylaşımda sokakta yaşama savaşı veren hayvanlar gördüğüne saldıran, hırlayan, çöpleri dağıtan, izole ya da tecrit edilmesi gereken canlılar oldukları yönünde algı yaratmaktadır.

 

Şiddetin önlenmesinde aydınların ve sanatçıların önemli yükümlülükleri vardır. Şiddetin önlenmesinde habercilerin ve gazetecilerin de önemli sorumlulukları vardır. Bizler üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve kamuoyuna yapılan açıklamalarda titiz olunması gerektiği konusunda bir farkındalık yaratmaya çalıştık. Tüm olumsuz tepkilere rağmen üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak yolumuza devam edeceğiz.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü