PKK, AKP İlçe Başkanını kaçırdı!

AKP Mazgirt İlçe Başkanı Süleyman Canpolat'ın aracı ateşe verilerek kaçırıldı. Diğer yandan Tunceli'de PKK'lıları gören bir astsubay yolunu değiştirdi.
PKK, AKP İlçe Başkanını kaçırdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fotoğraf: DHA

AKP Mazgirt İlçe Başkanı yolu kesildikten sonra aracı yakılarak kaçırıldı ve ardından serbest bırakıldı. Tunceli'ye giden astsubay ise aracının patlak lastğiyle PKK'dan kaçmaya çalıştı.

DHA'da yer alan haberlere göre bugün saat 20.30 sıralarında bir grup PKK'lı, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Danaburan köyü yakınlarında yolu kesilerek, aralarında Ak Parti Mazgirt İlçe başkanı Süleyman Canpolat'ın da içerisinde bulunduğu araçları durdurdu.

Kimlik kontrolu yapan PKK'lılar, otomobilde bulunan Göktepe köyü muhtarı Gökhan Sonar ile Süleyman Canpolat'ı araçtan indirdi. Otomobili ateşe veren PKK'lılar, iddiaya göre Ak Parti Mazgirt İlçe Başkanı Süleyman Canpolat'ı "Biz seni defalarca uyardık uyarılarımıza uymadın ve ilçe başkanlığı yapmaya devam ettin. Seni yanımızda götüreceğiz" diyerek kaçırdı.  Canpolat'ın beraberindeki muhtar Gökhan Sonar'ı ise serbest bırakıldı.

Diğer yandan Erzincan'dan Tunceli'ye giden bir astsubay PKK'lıları görünce yolunu değiştirdi. Yol kontrolü yapan PKK'lılar otomobilin geri dönerek hızla uzaklaşmaya çalıştığını görünce lastiklerine ateş etti. Otomobilinin lastikleri patlamasına rağmen durmayarak geldiği istikamete kaçan Astsubay ancak 4 kilometre gidebildi. 4 Kilometre gittikten sonra durdurduğu aracından inen Astsubay, bölgeden geçen bir başka araç ile olay yerinden uzaklaşırken, eşi ve çocuğunu ise otomobilinin yanında bıraktı. Otomobilin durduğu yerde bulunan bir lokantaya sığınan Astsubay'ın eşi ve çocuğunun yanına giden PKK'lılar eşine "Bizim senin ve çocuğunla bir işimiz yok. Eşinle işimiz var" diye propaganda yaptıktan sonra gitti. Astsubayın ailesi ise bir başka otomobilde Tunceli'ye gönderildi. 

Bugün öğlen saatlerinde Astsubay'ın aracını almaya giden bir cekici ise aracı Tunceli'ye getirmek isteyince yolu PKK'lılar tarafından kesildi. Otomobili çekiciden indiren PKK'lılar ateşe vererek yaktı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü