Hakan Şükür'den Davutoğlu'na: Bu ifadeleri şerefli bir insan söylemez

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili 'Mesela Hakan Şükür, milletvekiliydi. Şimdi bunlar siyasi ayaktı. Başka milletvekilleri de vardı,' dedi.
Hakan Şükür'den Davutoğlu'na: Bu ifadeleri şerefli bir insan söylemez
2020-07-20 15:57:11   Güncelleme: 2020-07-20 15:57:11    

Eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e gündemi değerlendirdi.

Davutoğlu, FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili soruya 'FETÖ ile organik bağı olduğu istihbari ya da hukuki olarak tescil edilmiş siyasetçiler FETÖ’nün siyasi ayaklarıdır. Bazıları özellikle bu ayakları sürdürdüler. Mesela Hakan Şükür, milletvekiliydi. Şimdi bunlar siyasi ayaktı. Başka milletvekilleri de vardı. Görevli olarak gelmişlerdi. Diğerleri suç unsuru çıktıktan, 17-25 Aralık’tan sonra hâlâ bu ilişkiyi sürdürmüşse siyasi ayak niteliği taşırlar,' diye yanıt verdi.

Davutoğlu'nun sözlerine Hakan Şükür'den de yanıt geldi. Firari Hakan Şükür, 'Sen ve tayfan sabah akşam yalvararak partinize aldınız. Bu ifadeleri şerefli inançlı bir insan söylemez,' dedi.

Şükür'ün ifadeleri şöyle:

'Ben hayatımda bu kadar geri zekalı bir ifade görmedim.. Ne siyasi ayağı küçük enişte? Bu ifadeleri şerefli inançlı bir insan söylemez.. Ben, her gün şikayet ettiğin partiden istifa ettim, sen kovuldun. Meydan boş kafanıza göre takılın. Allah belanızı versin inşallah hepinizin. Terbiyesiz herifmişsiniz siz. Düşün yakamdan, daha ne kadar ismimi sömüreceksiniz? Sen ve tayfan sabah akşam yalvararak partinize aldınız. Bu ifadeleri şerefli inançlı bir insan söylemez. Ben kimsenin ayağı değilim. Ülkemin namusu İle emeği ile çalışıp kazanmış ve ülkesine hizmet etmiş biriyim. Partinize alırken siz söylediniz. Ama siz ne ayaksınız herkes biliyor. Yarın bu geri zekalı açıklamaya kendi kanalımda açıklama yapacağım. Bunlar ne kalıpsız, korkak, ne yaptığını bilmez insanlarmış. Terbiyesiz yalancı, iftiracı. Hoş, ne beklenirdi bunlardan? Şaka gibi…'