HAKİM, hayvan hakkı ihlallerini izleyip 'askerliği reddedin' çağrısı yapacak!

Katırların askerler tarafından vurulmasının ardından bir kez daha gündeme gelen hayvan hakkı savunucularının vicdani ret açıklaması yeniden gündeme geldi.
HAKİM, hayvan hakkı ihlallerini izleyip 'askerliği reddedin' çağrısı yapacak!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hayvan Hakları İzleme Merkezi ve Komitesi (HAKİM), 9 Ağustos Salı günü, saat 13:00′da düzenleyeceği basın toplantısında “Ne darbe ne OHAL” diyerek darbe girişimini kınayacak ve darbe girişimi sırasında, sonrasında ve darbe girişiminin ardından gelen OHAL koşullarında daha da belirginleşen, artan linç kültürü ve toplumsal şiddet, kutuplaşmaya karşı sağduyu çağrısında bulunacak.

Basın toplantısında militarizme, zorunlu askerliğe karşı, toplumsal barış ve şiddetsizlik için bir kez daha vicdanî ret çağrısında bulunulacak.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; lk basın toplantımızda, Ocak ve Şubat aylarında yaşanan hayvan hakları ihlallerine ilişkin raporlarımızı açıklamıştık. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hülya Yalçın da raporlara yansıyan hak ihlallerini ve o dönem gündeme gelmesi beklenen Hayvanları Koruma Kanunu’nun değişikliğini öngören yasa tasarısını yorumlamıştı. Basın toplantısının sonunda, çatışma bölgelerini ziyaretlerimiz sırasında edindiğimiz gözlem ve deneyimlerimizi de aktarmıştık.

Vehaber Menu