HDP İzmir il binasına saldırı: Deniz Poyraz hayatını kaybetti

HDP İzmir il binasına düzenlenen saldırıda, Deniz Poyraz isimli parti çalışanı hayatını kaybetti. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.
HDP İzmir il binasına saldırı: Deniz Poyraz hayatını kaybetti
2021-06-17 14:34:27   Güncelleme: 2022-03-20 03:49:48    

İzmir'de HDP il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Olayla ilgili Onur Gencer isimli şahıs gözaltına alınırken, parti çalışanı Deniz Poyraz saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İzmir Valiliği'nin görevinden istifaen ayrılmış bir sağlık çalışanı olduğunu açıkladığı saldırgan, ilk ifadesinde 'Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim' dedi. Saldırı sonrasında yaşanan gelişmeler şöyle:

15:16 - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı kınadı. 'İzmir'de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir' diyen Çelik, güvenlik güçlerinin ve yargı teşkilatının olayı tüm boyutlarıyla açığa çıkaracağını söyledi.

Çelik, devamında 'Türkiye terörle mücadelesini ve toplumsal huzuru bozmaya çalışan provokasyonlarla mücadelesini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürecek, kamu düzeninin bozulmasına asla müsade etmeyecektir' ifadesini kullandı.

Saldırganın ilk ifadesi: PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim

14:34 - Saldırgan Onur Gencer, ilk ifadesinde kimse ile bağlantısının olmadığını iddia etti. Artı Gerçek'te yer alan habere göre Gencer, 'Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim' dedi.

14:20 - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da başsağlığı mesajı yayınladı. İmamoğlu, 'Yaşamını kaybeden gencimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek' diye yazdı.

Kılıçdaroğlu: Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz

14:01 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımla saldırıyı kınadı.

'HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

AK Partili Dağ: Saldırı ve cinayeti kınıyorum

13:35 - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, HDP'nin İzmir binasına yapılan saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. İzmir Valiliği'nin konuya ilişkin açıklamasını paylaşan Dağ, şunları yazdı:

'HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.'


12:36 - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı. Soyer, 'HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız' dedi.


12:17 - İzmir Valiliği'nden açıklama geldi. Valiliğin açıklamasında, '32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüphesi şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır' dendi.

 

12:10 - HDP Basın Bürosu tarafından yaşananlarla ilgili açıklama yapıldı. 'Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi' denen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz'ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi.'

12:00 - Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Olay yerine gelen polis, 7 katlı binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi ve yaya geçişine kapattı. 

11:31 - HDP Genel Merkezi, İzmir il binasına silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Partinin resmi Twitter hesabında yaptığı açıklamada 'Binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır' dendi.


 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü