HDP’li siyasetçiler adliyede: Gözaltı sürelerinin uzatılması istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kobani olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında eski HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu 20 kişi, gözaltı sürelerinin uzatılması talebiyle adliyeye sevk edildi.
HDP’li siyasetçiler adliyede: Gözaltı sürelerinin uzatılması istendi
2020-09-28 12:38:29   Güncelleme: 2020-09-28 12:38:29    

Soruşturma kapsamında aralarında HDP'li eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyelerinin de olduğu 82 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Ankara Emniyeti: Bilgen'in rahatsızlığı vücudundaki enfeksiyona bağlı

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü, HDP’nin Ayhan Bilgen'in zehirlendiği ve hastaneye götürülmediği açıklamasının ardından bir açıklama yaptı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bilgen’in de aralarında olduğu 3 kişinin sağlık kuruluşlarına götürülerek tedavilerine başlandığı kaydedildi.

Açıklamada, 'Sağlık kuruluşunda yapılan tetkikler sonucunda; Ayhan Bilgen'in rahatsızlığının vücudundaki başka bir enfeksiyona bağlı olduğu ve ilaç tedavisine başlandığı, diğer şüphelilerin ise tedavi gerektirecek bir rahatsızlıklarının olmadığı anlaşılmıştır' ifadeleri kullanıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan bir önceki açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan 181 kişiye aynı kumanyadan verildiği ve açıklamanın yapıldığı saat itibarıyla sadece Bilgen’in de aralarında olduğu 3 kişinin sağlık sorunu yaşadığı kaydedilmişti.

HDP dün akşam Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Bilgen’in avukatlarına akşam yemeğinden zehirlendiklerini, hastaneye götürülmediklerini söylediğini ve avukatların Bilgen ile yeniden görüşmesine izin verilmediğini bildirmişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü