Hindistan'da koronavirüsten korunmak için inek idrarı içti

Salgının yeni merkez üssü Hindistan'da vaka sayıları rekor tazelerken, virüsten korunmak için tuhaf bir öneri geldi. Hastalığa karşı inek idrarı içmeyi tavsiye eden bir kişi, virüs yayılımının bununla önlenebileceğini iddia ederek karışımın tarifini de verdi.
Hindistan'da koronavirüsten korunmak için inek idrarı içti
2021-05-10 12:12:37   Güncelleme: 2021-05-10 12:12:37    

Son günlerde Kovid-19 vakalarının hızla arttığı Hindistan'da, Başbakan Narendra Modi'nin Hindistan Halk Partisi'nden bir kişi, hastalığa karşı inek idrarı içmeyi tavsiye etti.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Uttar Pradeş eyaletinde meclis üyesi olan Surendra Singh, inek idrarı içtiği bir video çekip bu bilimden uzak formülün nasıl uygulanması gerektiğini detaylarıyla anlattı.

'Günde 18 saat çalışmama rağmen sağlıklıyım. Bunun sırrı inek idrarında saklı' diyen Singh, sıvının sabah aç karnına tüketilmesini istedi. Eyalet Meclisi Üyesi, 50 mililitre inek idrarının bir bardak soğuk suya karıştırılıp içilmesi gerektiğini öne sürüp 'Bunun ardından yarım saat hiçbir şey tüketmeyin' dedi.

Singh, virüsün yayılımının inek idrarıyla kontrol altına alınabileceğini iddia etti ve ekledi:

'Şüphe duymayın! Bilim insanlarının buna inanıp inanmamasını önemsemiyorum. İnek idrarının Kovid-19 gibi ölümcül bir virüsü defetme gücüne sahip olduğu sonucuna vardım.'

Singh ayrıca inek idrarının sadece Kovid-19'a değil, başta kalp hastalıkları olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi geldiğini öne sürdü.

Ancak bilim insanları, inek idrarının kişileri koronavirüse karşı koruduğu ve hastalıkları tedavi ettiği konusunda herhangi bir kanıtın bulunmadığının altını çiziyor.

'21 YILDIR İNEK İDRARI İÇİYORUZ'

Ülkede Mart 2020'de 200 kişilik Hindu grubu, Kovid-19'u uzak tutacağı gerekçesiyle inek idrarı içme partisi düzenlemişti. Om Prakaş adlı katılımcı şöyle konuşmuştu:

'Biz 21 yıldır inek idrarı içiyoruz. İnek gübresinde de banyo yapıyoruz. İngiliz ilaçlarını tüketmeye hiçbir zaman ihtiyaç duymadık.'

Günlük olarak en fazla vaka ve ölüm görülen ülke olan Hindistan'da son 24 saatte 403 bin 738 Kovid-19 vakası kaydedildi. Bu süre zarfında 4 bin 92 kişinin virüsten hayatını kaybettiği açıklandı.

Vehaber Menu