'İBB'nin Dörtyol Belediyesi'ne verdiği atlar kesilip kıyma-kuşbaşı oldu'

Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan'ın iddiasına göre, 80 at tanesi 2 bin dolara Irak’a satıldı, kalan atların bir kısmı başka şehirlere gitti, yaşlı ve iş göremeyenler kesilip kıyma-kuşbaşı oldu.
'İBB'nin Dörtyol Belediyesi'ne verdiği atlar kesilip kıyma-kuşbaşı oldu'
2021-04-23 16:31:31   Güncelleme: 2021-04-23 16:31:31    

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Adalar’daki atlı fayton uygulamasına son vermesinin ardından satın aldığı atlardan 100'ünü MHP'den istifa eden Fadıl Keskin yönetimindeki Hatay Dörtyol Belediyesi'ne verildi.

Atların ortadan kaybolmasının ardından Fadıl Keskin partiden istifa ettirilirken, atlara ne olduğu da merak konusu oldu. Son olarak konuya ilişkin bir yazı kaleme alan Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan, kaynaklardan edindiği bilgileri paylaştı.

Boğazlıyan'ın gündeme taşıdığı iddiaya göre, İBB’den Dörtyol’a gelen ve kaybolan 99 atın 80’i atların yaşına ve cinsine göre tanesi ortalama 2 bin dolara Irak’a satıldı. Atların bir kısmının çipleri çıkarıldı, TIR’larla gönderildi. Kalan atların bir kısmı çevredeki illere gitti. İş görmeyenler, ayağında aksaması olanlar da kesilip kıyma-kuşbaşı oldu.

'AT BAŞINA 2 BİN DOLARA IRAK’A GÖNDERİLDİ'

Boğazlıyan, yazısının devamında şunları ekledi:

'Bu, organize bir iş. Yıllardır yurt dışına kaçak yollarla at gönderen, gerek iç gerekse dış piyasaya at eti satan bir şebeke var. Bu işleri yapan Y. adlı kişi. Daha önce defalarca kez yakalandı ancak bu işi yapmaya devam ediyor' Kaynağımın bahsettiği Y.K. adlı kişi, bildiğim kadarıyla kayıp 100 at meselesindeki soruşturmada ifade verdi.

SUCUK ZAHMETLİ, AT ETİ KIYMA-KUŞBAŞI OLUYOR

'Kalan 19’a ata ne oldu?' sorumu da şöyle yanıtladı:

'Bir kısmı ülke içinde birkaç şehre satıldı, yaşlı olan, ayağında aksaması olan bir kısmı da kesilip kıyma-kuşbaşı oldu.'

Konuyu derinleştirdikçe, araştırdıkça şunu da öğrendim ki at etlerini sucuk yapmak eskisi kadar cazip değil. O zahmete katlanmayıp doğrudan kıyma-kuşbaşı yapıyorlar.

AT ETİNİ RESTORANLAR ALIYOR: KİLOSU 17-20 LİRA

Şimdilik şehir ismi vermiyorum ama özellikle bir kentte restoranların maliyeti düşük olduğu için at etine yöneldiği bilgisine ulaştım. At etinin kilosunun restoranlara satışta 17 ila 20 lira arasında değiştiğini de öğrendiğim bilgiler arasında.

Vehaber Menu