İçişleri Bakanlığı'ndan İmamoğlu'na soruşturma izni açıklaması

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 'görevden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü ve Fatih Sultan Mehmet'in türbesinde ellerini arkadan bağlayıp saygısızlık yaptığı' iddialarıyla ilgili soruşturma izni vermedi.
İçişleri Bakanlığı'ndan İmamoğlu'na soruşturma izni açıklaması
2021-05-10 14:55:04   Güncelleme: 2021-05-10 14:55:04     AA

İmamoğlu'nun ön inceleme kapsamında istenen yazılı ifadesini 5 Mayıs'ta vermesinin ardından çalışmalarını tamamlayan müfettiş, 7 Mayıs'ta düzenlediği raporu Bakanlığa sundu.

Raporda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine başlatılan ön inceleme sonucunda her iki konuda da iddiaların ispat edilmediği belirtildi. Sözkonusu rapor üzerine İçişleri Bakanlığınca, İmamoğlu hakkında soruşturma izni verilmedi.

İmamoğlu'yla ilgili soruşturma izni verilmemesi kararı ilgililere tebliğ edilecek. Herhangi bir itirazın olmaması veya olası bir itirazın Danıştay tarafından reddedilmesi halinde karar kesinleşecek. İtiraz olması halinde kabulü ve Bakanlık kararının kaldırılması durumunda ise savcılıkça soruşturma aşamasına geçilebilecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, türbe gezerken ellerini arkadan bağladığı için hakkında inceleme başlatılan İmamoğlu hakkında soruşturma izni vermeyeceğini söylemişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü