İmamoğlu'ndan deprem açıklaması: Bugün ciddi bir ikaz aldık!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da gerçekleşen depreme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. İstanbulluların bugün ciddi anlamda ikaz aldığını söyleyen İmamoğlu, 'Milletçe bu ikazı değerlendirmekle mesulüz. Süreci takip ediyoruz' dedi.
İmamoğlu'ndan deprem açıklaması: Bugün ciddi bir ikaz aldık!
2019-09-26 17:11:38   Güncelleme: 2019-09-26 17:11:38    

İstanbul'daki binalarla ilgili sıkıntıların rahatsız edici olduğunu ifade eden İmamoğlu, 'Afet bilincini geliştireceğiz. Ciddi eğitimlerimiz olacak. Hazırladığımız uygulamayı devreye almak için hazırladığımız çalışma bitmek üzere' diye konuştu.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

'Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezindeyiz. Bütün İstanbullu hemşerilerime geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Buradan bütün İstanbullu hemşerilerime söylemek isterim ki can kaybımız ve ciddi anlamda yaralanma ihbarı yok. Yapılarla ilgili bir kısım ihbarlar aldık. Sadece Avcılar ve Sarıyer dışında yapı yıkımlarıyla ilgili ihbarlar asılsız çıktı. Deprem biliyoruz ki İstanbul'un, doğanın bir gerçeği. Deprem tek başına insan öldürmüyor, ihmal öldürüyor. Depreme hazırlık yapmazsanız. Binalarımızla ilgili sıkıntılar can kaybına sebep oluyor. Temenni ederiz ki İstanbul'a en hızlı şekilde İstanbul'a hep birlikte müdahale edeceğiz. 20 yıldır depremle ilgili hepimiz teyakkuzdayız ama ne yazık ki İstanbul'da riskli bina sayısı hepimizi rahatsız etmekte. Göreve gelir gelmez başladığımız alanlardan biridir. Bu süreci oturup hep beraber konuşmak zorunda olduğumuzu söyledik. Afet bilincini geliştireceğiz. Ciddi eğitimlerimiz olacak. Hazırladığımız uygulamayı devreye almak için hazırladığımız çalışma bitmek üzere. İstanbul'da 859 adet deprem toplanma alanının tespitini yaptık. Bunlar arasında hazır olmayanlar var. Bunların çoğu İstanbul'un merkezi ilçelerinde. 

Çalışmalarımız var ama dediğim gibi bugün ciddi bir ikaz aldık. Milletçe bu ikazı değerlendirmekle mesulüz. Görevimizi son noktasına kadar gerçekleştireceğiz. İGDAŞ SCADA diye bilinen merkezimizde arkadaşlarımız süreci takip ediyor. Diğer iştiraklerimizde sürece müdahale etmek için bekliyoruz.'

Vehaber Menu