'İnatlaşmayı marifet görenlere 23 Haziran'ı hatırlatıyorum'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin Ataköy’de başlattığı atık su tüneli inşaatı için yapılan törende konuştu.
'İnatlaşmayı marifet görenlere 23 Haziran'ı hatırlatıyorum'
2021-02-25 14:04:53   Güncelleme: 2021-02-25 14:04:53    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Kanal İstanbul'u inadına yapacağız' sözlerine yanıt veren İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

''İstanbul’la inatlaşmayı hala kendisine marifet görenlere, ben, 23 Haziran’ı hatırlatıyorum. İstanbul’la inatlaşılmaz. ‘İlla inatlaşacağım’ diyenlere de açıkçası ben, ‘İstanbul, burada’ diyorum. Ama unutulmasın, İstanbul, bir şeyi kanıtlamıştır; İstanbul, 1’den büyüktür. Nokta.

İstanbul'a dair önemli bir karakter bizim için; İstanbul'a asla ihanet ettirmemek. Zira İstanbul’a ihanet edenlere vatandaşımızın cevabını geçmiş seçimde hep beraber gördük, yaşadık. Bu saatten sonra elbette biz de İstanbul'a asla ihanet etmeyeceğiz ve asla ihanet edilmesine de imkan tanımayacağız, fırsat vermeyeceğiz.

Gündem değiştirme çabası. İnadına diye bir şey olmaz. Şu anda belki birileri unuttu ama bizim unutmamızın mümkün olmayacağı bir acı var ortada. Gara’da şehitlerimiz oldu. Böylesi acı bir olayı unutturmak, başka gündemlerle süreci alabora etme çabası bu. Ben, buna alet olmayacağım.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü