İran: 80 ABD askeri öldü

Bu sabah Irak'taki ABD askeri hedeflerinin vurulmasının ardından İran kaynakları 80 ABD askerinin öldüğünü açıkladı.
İran: 80 ABD askeri öldü
2020-01-08 15:15:04   Güncelleme: 2020-01-08 15:18:30    

İran devlet televizyonunun iddiasına göre Ayn el-Esad hava üssüne düzenlenen saldırıda en az 80 Amerikalı askeri personel öldü.

CNN televizyon kanalına konuşan bir ABD askeri yetkilisi, ordunun saldırılardan önce uyarılmak için yeteri kadar vakti olduğunu söylemiş, sığınaklara gidildiğini iddia etmişti.

İran Devrim Muhafızları ise, 'İlk bilgiler, Amerika gerçekleri saklamaya çalışsa da önemli zayiat verildiğini doğruluyor. Füzelerin tamamı hedefine ulaştı. Yanıtımız ABD füze savunma sisteminin zayıflığını kanıtladı' açıklamasında bulunmuştu.

İRAN: SALDIRI OLURSA 100 HEDEFİ VURURUZ

İran devlet televizyonunda ABD'nin İran topraklarını hedef aldığı takdirde İran kuvvetlerinin karşılık vermek için belirlediği 100 hedefi vurmaya hazır olduğu açıklandı.

Irak askeri kaynaklarıysa saldırının ardından Irak silahlı kuvvetlerinden ölü veya yaralı olmadığını açıkladı.

SAVAŞ BAŞLAR

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin danışmanlarından Hüsamettin Aşena, 'ABD'nin karşı bir askeri eylemi, bölgede topyekün bir savaşa neden olur' dedi.

Aşena sosyal medyadan yaptığı açıklamada 'ABD'nin karşı bir askeri eylemi, bölgede topyekün bir savaşa neden olur. Ancak Suudiler farklı bir yol seçebilirdi - tam barış içinde olabilirlerdi' ifadesini kullandı.