İşte Trump'ın kadınlar hakkında tepki gören sözleri

ABD Başkanlığı seçimini kazanan Donald Trump'ın seçim sürecinde en çok konuşulan sözleri müslümanlar, kadınlar ve göçmenler hakkında söyledikleri oldu.
İşte Trump'ın kadınlar hakkında tepki gören sözleri
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Telegraph gazetesi, ne zaman korkunç bir yorum yapsa güncellenecek bir "Trump cinsiyetçiliğinin günlüğü" hazırlayarak, kadınların bu günlüğü izleyebileceğini söyledi.

Günlükte yer alanlar, yıllar içinde Donald Trump'ın kadınları nitelerken kullandığı sıfatlardan yalnızca bazıları.

Trump'ın o sözleri:

 

1991: Genç bir kadını ‘güzel bir popo parçası’ olarak adlandırdığı zaman 

George W. Bush'un ABD Başkanı olduğu zamanlarda Trump, Esquire dergisine medya hakkında şöyle konuştu: " Biliyorsun, genç ve güzel bir popon olduktan sonra [onların] ne yazdığı önemli değil." 

1997: Bütün kadınların servet avcısı olduğunu söylediği zaman 

"Geri Dönüş Sanatı" adlı ufuk açıcı kitabında, evlilik öncesi anlaşmalar üzerine şeyler kaleme alan Trump şöyle diyor; "Temelde üç çeşit kadın ve tepkisi var. Biri gelecekteki kocasını çok seven iyi bir kadın, prensip olarak anlaşmayı imzalamayı reddediyor. Bunu tamamen anlıyorum, ama adam her durumda bunu reddetmeli ve başka birini bulmalıdır. Diğeri, evlilik öncesi anlaşmayı imzalamayı reddediyor çünkü enayinin kendi avucunda olduğundan kuşku duymadan, fakirliğini fırsat bilmeyi ümit ediyor. Aynı zamanda -üçüncü olarak- olumlu bir izlenim bırakmak için açıkça ve hızlıca evlilik öncesi anlaşmayı imzalayacak ve verilen parayı alacak kadınlar var. 

2004: Kadınların kendisine karşı koyamayacağını iddia ettiği zaman 

2004 yılında, Daily News’e konuşan Trump şöyle dedi: “The Apprentice’taki (Trump'un sunduğu ve kendisine asistanlar seçtiği yarışma programı) bütün kadınlar bilinçli veya bilinçsiz olarak benimle flört ettiler. Ki bu beklenen şeydi”.

7 Mart 2006: Ensest bir espri patlattığı zaman 

ABC News’e göre, 2006 yılında Trump; “Eğer Ivanka kızım olmasaydı, belki onunla çıkabilirdim” dedi. Kendine gelen Trump, daha sonra bunun bir ‘şaka’ olduğunu söyledi. 

2006: Hepimiz biraz şişkoyuz ama Rosie hepimizden daha kötü

Trump ve komedyen O’Donnell’ın birbirlerinden hiç hoşlanmadıkları biliniyor. Belki onun en çok bilinen sözü, 2006 yılındaki Entertainment Tonight isimli Amerikan TV Show’unda, Rosie O’Donnell’in hem içten hem dıştan tiksindirici olduğu yönünde söyledikleri idi. Trump şöyle diyordu; "Ona bir bakın, o bir pasaklı. Nasıl televizyona çıkıyor? The View’i yönetiyor olsaydım, onun şişman, çirkin yüzüne bakar ve Rosie’yi kovardım. “Hepimiz biraz şişkoyuz ama Rosie hepimizden daha kötü. Ama sadece tombulluk değil- Rosie hem içten hem dıştan çok itici bir insan.”

Ardından O'Donnell'a ilişkin "şakalarını" sürdürerek şöyle dedi; "Rosie kız arkadaşa sahip olduğu için çok şanslı. Daha dikkatli olmalı yoksa kız arkadaşını kapmak için arkadaşlarımdan birini göndereceğim, eğer başka bir seçeneği olsaydı neden Rosie ile birlikte kalsın ki? 

2007: Kadınları bina ile karşılaştırdığı zaman 

"Trump 101: Başarıya giden Yol" adlı "kutsal" kitabında Trump şöyle seslendi; “Güzellik ve zarafet, kadınlarda, bir binada veya bir sanat çalışmasında, sadece yüzeysel veya görmesi hoş olan bir şey değil.”

2007: Angelina Jolie hakkında konuşmaktan çekinmediği zaman

Larry King’in CNN şovunda Trump, Jolie için “Gerçekten güzelliği anlarım. Ve onun güzel olmadığını söyleyeceğim. Miss Universe ve Miss ABD’ye sahibim (Trump bu yarışmaların düzenleyicisi). Çok sayıda değişik -güzel- şeye sahip olduğumu kastediyorum ve o güzel değil.”

Haziran 2007: ‘Hanımefendi mi serseri mi’ adında bir TV şovu yapmaya çalıştığı zaman

'Ele avuca sığmaz’ ABD başkanı adayı, bazı görgü kurallarını öğrenmesi için letafet okuluna gönderilen kadınların yer aldığı bir reality şov planladı. Çünkü Trump'a göre, Tanrı bir kadının ağırbaşlı olması dışında her şeyi yasaklıyordu.

Neyse ki program hiçbir zaman yapılamadı. 

2008: Aktris Anne Hathaway’ı servet avcısı olarak adlandırdığı zaman 

Aktrisin evliliği sona erdiği zaman, kocası Rafaella Follierei’nin finansal ve yasal sorunlarını ima ederek, Trump Access Hollywood’a şöyle konuştu; “ Çok parası varken, onu beğeniyordu. Ama ondan sonra, o kadar iyi değildi ha, doğru değil mi?  

2009: Güzellik yarışması sahibi Trump'un "Trump Kuralı" açığa çıktığı zaman

Yarışmaya katılan Carrie Prejean kitabında, Trump’ın düzenleyicisi olduğu Miss USA törenine gönderme yaparak ‘Trump kuralı’ hakkında yazdı.

Prejean, Trump'un genç kadınları önünde sıraya dizdiğini, böylece çekici bulduklarını bulmadıklarından ayırt ettiğini belirtti. Kadınların çoğu bu hareketi onur kırıcı buluyor, Prejean'ın ifadesine göre "kendilerini çıplak hissediyordu."

Kasım 2010: The Apprentice’ta erkeklerin kadınları puanlamasını istediği zaman

New York Post’taki rapora göre, şovdaki resmi kadın yarışmacılar Trump’ın mütemadiyen kadınları nesneleştirdiğinden yakındı. yarışmacı Mahsa Saeidi-Azcuy ; “Toplantı odasında çekici  bulduğu çoğu kadın yarışmacının görünüşüyle ilgili tartışıyordu. Erkeklerden kadınları sınıflandırmasını istedi-herkesi bir bir dolaşarak erkeklere sordu, “Kadınlar takımında en güzel kadın kim?’” 

46 yaşındaki yaşlı finans danışmanı Gene Folkes ise aynı olayı şöyle aktarıyordu; “En rahatsız edici olan bir yarışmacının masaya gelmesi ve onu masanın çevresinde döndürmesiydi.”

2011: Emzirmek isteyen kadınları ‘tiksindirici’ olarak adlandırdığı zaman 

Trump mahkemede başarısız Florida gayrimenkul projesi üzerine ifadesini sunarken, avukat Elizabeth Beck üç aylık kızını emzirmek için ara vermeyi talep etti. Trump ve takımı itiraz etti, bunun üzerine kadın durumunu kanıtlamak için göğüs pompasını çıkardı. Cumhuriyetçi başkan adayı bu kez  itiraz etmezken, avukat Beck’e bunun “iğrenç” olduğunu söyleyerek duruşma salonundan ayrıldı. 

2011: Kadın gazeteciye “köpek” dediği zaman 

New York Times köşe yazarı Gail Collins ,Trump’ın iflası hakkında yazdı. Bunun üzerine Trump, kendi makalesinin bir kopyasını kadının resmini çerçeve içine alıp üzerine ‘köpeğin yüzü!’ yazılmış olarak Collins'e gönderdi.

2012, 3 Nisan: Trans tartışmasında penisi hakkında şaka yaptığı zaman

2012 yılında Miss Universe yarışmacısı Jenna Talackova girişte trans statüsünü bildirmediği için yarışmadan kovuldu (yarışma trans bireyleri kabul etmiyor). Talackova’nın avukatı Gloria Allred, hiç kimsenin anatomisini göstererek Trump'tan erkekliğini “kanıtlamasını” istemediğini söylediğinde züppe ABD başkanı adayı "kanıtlayabileceğini" ifade ederek şöyle konuştu: “Gloria’nın çok etkileneceğini düşünüyorum.”  

11 Mayıs 2012: Şarkıcı Cher’in görünüşünü eleştirdiği zaman

2012 yılında, şarkıcı Cher, Trump’ın arkadaşını ve sağ kanat politikacı Mitt Romney’i eleştirdi. Trump'un cevabı, Cher'in görünüşüne saldırmak oldu. Trump'un yanıtı şöyleydi;  "Cher kötü plastik cerrahiye ve iyi insanlar hakkında iğrenç beyanlarda bulunmaya son vermeli."

28 Ağustos, 2012:  Arianna Huffington’u çirkin olarak adlandırdığı zaman 

Huffington Post editörü ve kurucu ortağı Arianna Huffington, Trump’ın düzenli hedefiydi. Huffington'un bakışları ve boşanmasıyla ilgili şakalar yapmak, Trump'un sevdiği aktivitelerinden biri olmuştu.

2015: Kürtaj konusunda u dönüşü yaptığı zaman 

Kürtaj hakkı yanlısı lobiyi önceden desteklemiş olan Trump, Cumhuriyetçilere uyum sağlamak için fikrini değiştirdi. ABD hükümetinin kar amacı gütmeyen üreme sağlığı kuruluşu Planlanlı Ebeveynliği (Planned Parenthood) finanse etmeyi kesmesi gerektiğini söyledi.

Konu hakkındaki en bayağı ifadelerinden biri de, Nisan ayında Des Moines Register’a verdiği mülakattaki şu sözlerdi; “Yıllar boyunca bunun hakkında düşündüm, özellikle bir tane örneğim var, bir arkadaşımın kürtaj planladığı bir çocuğu vardı ama şimdi ona sahipler ve çocuk inanılmaz. Ve adam bu yüzden bakış açısını değiştirdi.” 

8 Ağustos 2015: Fox spikeri Megyn Kelly’nin adet döneminde olduğunu iddia ettiği zaman 

Kelly son zamanlarda ABD Başkanlık kampanyasının tartışmalarına ev sahipliği yapmış ve Trump'a hakkındaki cinsiyetçi suçlamaları sormuştu. Tartışmadan sonra Trump, Twitter’da sunucuya ‘sürtük’ diye seslendi. 

Daha sonraki bir CNN röportajında ise, onun sorusunun adet dönemiyle ile ilgili olduğunu şu sözlerle iddia etti: “Onun gözlerinden kan geldiğini görebilirdiniz. Onun her yerinden kan geliyordu.” Trump bunun kendi meramı olduğunu reddetti. 

16 Ağustos 2015: Manken Heidi Klum’u şişman olarak adlandırdığı zaman

New York Times’la yaptığı bir röportajda Trump, Alman manken hakkında şöyle konuştu: “Heidi Klum. Ne yazık ki, o artık 10 değil.” 

9 Eylül 2015: Yüzünden dolayı hiç kimsenin Carly Fiorina için oy vermeyeceğini söylediği zaman

Fiorina, eski Hewlett Packard patronu ve Trump’ın Cumhuriyetçi rakip adayı. Rolling Stone’a göre Trump rakibi hakkında şöyle dedi: "Onun yüzüne bakın. Herhangi biri onun için oy verir mi?"

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü