İYİ Partili Çıray: Rakamlar sansürlendi, tehlikenin farkında mısınız?

İYİ Partili Aytun Çıray, 'Derhal gerekli önlemleri almazsanız sonbaharda sağlık sistemi çöker' dedi.
İYİ Partili Çıray: Rakamlar sansürlendi, tehlikenin farkında mısınız?
2020-08-01 12:24:10   Güncelleme: 2020-08-01 12:24:10    

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı’nın pandeminin ilk gününden bu yana açıkladığı günlük vaka, test, entübe ve yoğun bakımdaki hasta sayılarını içeren tabloda yoğun bakımda yatan hasta sayısı ve entübe hasta sayısının yer almamasına tepki gösterdi.

Hükümetin Covid-19 pandemisiyle mücadelede başarısız olduğunu belirten Çıray, 'Tıbbi karantinanın nasıl yapılacağını da defalarca dile getirmiş olmama rağmen sokağa çıkma yasağı ve tıbbi karantina arasındaki farkı bilmeyen AKP yöneticileri, bütünsellikten ve bilimsellikten uzak bir şekilde alınan sokağa çıkma yasağı kararları ve yaş kısıtlamaları ile bu salgın krizini kontrol altına almaya çalışarak başarısız bir süreç yönetmiştir' ifadelerini kullandı.

‘SANSÜR YENİ BİR COVID-19 ALÂRMIDIR’

Çıray açıklamasında şehirlerarası seyahatlerin izne bağlanması gerektiğini, yoğun vaka olan illerin izolasyonunu, özel hastanelere kamu kontrolü önerisini, test kitlerinin iyileştirilmesi gerektiğini ve bilim kurulunun yeniden organize edilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı’na çağrı yaparak ülke çapında karantina yapılmasının hayati önem taşıdığını tüm kitle iletişim araçları vasıtasıyla duyurduklarını belirten Çıray sözlerini şöyle sürdürdü:
'Karamsarlık yaymak gibi bir niyetimizi yok, ama tüm bu önerilerimize rağmen taksit taksit, bilimsellikten uzak bir şekilde ve gecikerek tedbirleri uygulamaya devam eden AKP hükümeti, hiç de güvenilir olmayan hasta-vefat sayılarına bakarak kontrol altına alınmamış bir salgın sürecinde 1 Haziran itibariyle ülkemizi -güya- normalleşme sürecine sokmuştur. Esasen normalleşme süreci adını verdikleri bu süreç İngiltere’nin deneyip adeta bir felâkete neden olduğu ‘Sürü bağışıklığı’ modelidir. Nitekim bu süreç sonunda bugün geldiğimiz noktada hasta sayıları artış ve Ankara gibi sağlık kuruluşlarının en gelişmiş olan ilimizde bile yoğun bakım yatak sıkıntısı ortaya çıkmıştır. Sağlık Bakanı’nın her gün açıkladığı sözde bilgilendirme tablolarından entübe ve yoğun bakında yatan hasta sayıları çıkartılmıştır. Bakanlık COVİD 19 tablosuna gelen sansür bir alârm işaretidir.'

‘GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAZSANIZ SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKER’

'Türk Toraks Derneği yetkililerinin gözlem ve araştırmaları sonucu vardıkları bilgi, vaka sayılarındaki artışın resmi rakamların çok üzerinde olduğu yönündedir. TTD yetkililerine göre hastanelere yatışı yapılan COVID-19 hastalarının sayısındaki artış yeni hasta servislerinin açılmasına sebebiyet verecek ölçüdedir. Düğünlerin, asker uğurlamalarının, cenazelerin ve diğer toplu bulunulan ortamlar devam ediyor ve derinleşen ekonomik krizin de etkisiyle hükümet yetkilileri tarafından topluma iyimserlik aşılanıyor. Bu kafa ile salgının kontrol altına alınması imkansız olduğu kadar ve Türkiye’deki salgın seyrinin giderek kötüleşiyor. Başta Sağlık Bakanı olmak üzere, her konuda son karar verici olan Sayın Erdoğan’ın dikkatlerini çekiyorum: Derhal gerekli önlemleri almazsanız sonbaharda sağlık sistemi çöker.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü