'İyi Parti'yi bu vatanın has evladı Kürtler, Zazalar kurdu'

İyi Parti’nin 2. Olağan Kurultay’ı bugün gerçekleşti.
'İyi Parti'yi bu vatanın has evladı Kürtler, Zazalar kurdu'
2020-09-20 12:17:50   Güncelleme: 2020-09-20 12:17:50    

Seçim öncesi kürsüye çıkan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Ekranları başında, radyoda, internette, sosyal medyada, bizi izleyen aziz milletimize selam olsun! Anadolu bozkırında, kalbi her daim memleket için atanlara selam olsun! Toroslar’ın eteklerinde, iyi ve cesur evlatlarını bekleyenlere selam olsun! Mavi Vatan’ı kucaklayan Ege’ye selam olsun! Trakya’da yolumuzu gözleyenlere selam olsun! Karadeniz’in yaylalarından Ankara’ya, Altınpark’a kulak verenlere selam olsun. Ecdadımızı koynunda saklayan, Ani’ye, Ahlat’a, Doğu Anadolu’ya selam olsun!

Güneydoğu’da bize kucak açan, İYİ’leri bağrına basan gül yüzlü çilekeşlere selam olsun! Balkanlar’dan Çin Seddi’ne, büyük sevda coğrafyasına selam olsun! Oğuz Ata’nın, Bilge Kağan’ın, Atilla’nın, Hayme ananın torunlarına; Kürşad’ın, Alparslan’ın, Selahattin Eyyubi’nin, Sultan Mehmed’in evlatlarına; GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün çocuklarına selam olsun!

21 yıldır hakkını arayan, ama haksızlığın alasıyla muhatap olan EYT’lilere selam olsun! Yürekleri bu ülkenin evlatlarını yetiştirmek için atan, 2019’da KPSS’de, her daim de mülakatlarda mağdur edilen, Ve bir türlü atanamayan öğretmen kardeşlerime selam olsun! Her türlü tehdit ve baskıya rağmen, Hakikati seslendirmekten vazgeçmeyen, özgür basınımızın cesur mensuplarına selam olsun! Cennet vatanımız, cennet kalsın diye, Kazdağları’nda, Salda’da, Cerattepe’de, zalime kafa tutan o koca yüreklere selam olsun!

Kadınlarımız yaşasın diye, bu çürümüş zihniyet değişsin diye, tek vücut mücadele veren, Umay Ana’nın kızlarına selam olsun! E tabi bir de kendini Saraya kapatıp, millete sırtını dönenler var… Milleti değil, eşi dostu zengin edenler var. İYİ Parti’nin yükselişini hasetle, kıskançlıkla izleyenler var. Milletin parasıyla sarayda sefa sürenler; size de selam olsun!

Dava arkadaşlarım; Bizi bu güzel günde buluşturan Cenabıhakk’a şükürler olsun. Hala buradayız… Her türlü engele, her türlü tuzağa, her türlü iftiraya rağmen; BİZ HALA BURADAYIZ! VE DİMDİK AYAKTAYIZ! Neden hala buradayız biliyor musunuz? Çünkü arkamızda dağ gibi duran milletimiz var. Bundan 3 yıl önce, İYİ Parti’yi bu aziz millet kurdu. İYİ Parti’yi, çocuğunun okul derdine düşmüş anneler, borç batağında kaybolan babalar kurdu. İYİ Parti’yi, Traktörüne mazot, toprağına tohum alamayan çiftçiler,
siftah edemeyen esnaf kardeşlerim kurdu. İYİ Parti’yi, eve ekmek götüremeyen emekliler, geçinemeyen asgari ücretliler kurdu.

İYİ Parti’yi, Ak Partili dayısı olmadığı için mülakattan elenenler, üniversite mezunu işsizler kurdu. İYİ Parti’yi, son bir umutla; memleketten ümidini kesmiş, hayalleri çalınan gençler kurdu. İYİ Parti’yi hayatın her alanında horlanan, şiddet gören, öldürülen kadınlar,Oyun çağında gelin edilen, tacize, tecavüze uğrayan çocuklarımız kurdu. İYİ Parti’yi, iki yumruk arasına sıkıştırılan, bu vatanın has evladı Kürt’ler kurdu, Zaza’lar kurdu.

İYİ Parti’yi, 'Ali' dedi, 'Hızır' dedi diye, Atatürk’ü sevdi diye, din düşmanı ilan edilenler kurdu. İYİ Parti’yi, 'Mustafa Kemal de benim, Fatih de benim; Osmanlı da benim, Cumhuriyet de benim' diyenler, Kutuplaşmadan, iteklenmekten bıkan 'mahallesizler' kurdu.

Dava arkadaşlarım; Milletimiz, 25 Ekim 2017’de bir kıvılcım çaktı. Bugün o kıvılcım Türkiye’nin tamamında yanan koca bir ateş oldu. Bu ateş, sizin eseriniz. Her birinizle gurur duyuyorum. Çünkü o ateş, kolay yanmadı. Önce, 'ortaya çıkamazlar' diyenler oldu. Çıktınız. Sonra, 'kuramazlar' diyenler oldu. Kurdunuz. 'Üç beş aya dağılıp giderler' diyenler oldu. Dağılmadınız, dağıtamadılar. Engellemek isteyenler oldu. O engelleri yıkıp geçtiniz. Abdurrahim Karakoç’un dizelerindeki gibi;

'Her kapıda bir hesaba girmeyen,
İnancından zerre taviz vermeyen,
Dost alnına kara leke sürmeyen,
Bir güzel ülküdür gönül verdiğim.'

Yola bu şiarla çıktık. Bu şiarla yürüdük, engelleri aştık. Ve aynı şiarla dimdik yürümeye devam ediyoruz. Çünkü haklıyız, ve biliyoruz ki; Allah haklıların yanındadır!

'Türkiye, iyi yönetilmiyor'

Aziz milletim; Türkiye, iyi yönetilmiyor. Ak Parti iktidarı, memleketin en önemli meselelerinde gösterdiği beceriksizliklere, her gün bir yenisini ekliyor. Türkiye’yi 2. Dünya Savaşından koruyan, Kore’de Türk’ün kudretini dünyaya gösteren, Akdeniz’in ortasında, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduran, Kardak’a bayrağımızı diktiren, Terörist başını Suriye’den çıkartıp, kapı kapı gezdiren, Türk dış politikası terk edildi. 'Şam’da Cuma namazı kılacağız' diyerek, Türkiye’yi soktukları yolun sonunda, 5 milyon sığınmacı ülkemize yerleşti. Üstüne, milletimizin alın teriyle birikmiş, 50 milyar dolarımız heba oldu. Ve fatura kabarmaya devam ediyor…

'Erdoğan; Küsüp, büyükelçilerimizi çektiğin ülkeler, bugün başkalarıyla kol kola ve karşımızda'

Sayın Erdoğan; Küsüp, büyükelçilerimizi çektiğin ülkeler, bugün başkalarıyla kol kola ve karşımızda. 'Dostum' dediğin her ülke liderinin, Türkiye’ye mutlaka bir zararı var. Dostun Trump, pkk-ypg’ye milyonlarca dolarlık silah ve mühimmat veriyor.
Kankan Putin’in, bomba yağdırdığı Mehmetçiklerimizin acısı hala dinmedi. 10 sene önce beraber tatil yaptığın, 'Kardeşin' Esat’la, 10 senedir uğraşıyorsun,
bir arpa boyu yol alamadın…

'Ege’de Türk adaları işgal ediliyor, gereğini yapın.' dedik, dinlemedin. Havaya bakıp ıslık çaldın, oralı olmadın, yakılan mangalların dumanını görmedin. Gittin, Yunan başbakanı Karamanlis’i, evladına nikah şahidi yaptın. Mısır’ın iç sorununda taraf oldun, Sisi’ye taktın, Mısır’ı Yunanistan’ın kucağına attın. Esat’a taktın, Suriye’yi ABD’nin, Rusya’nın, pkk’nın kucağına attın.

Dava arkadaşlarım; Mesele aslında ne biliyor musunuz;
Bu muhteşem ve büyük ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti olduğunu unuttular. Milletin hazinesini damadına bağlayacak kadar gerçekten kopan bir anlayış, ülkeyi de kendi şirketi görmeye başladı… Böyle olunca da, 83 milyonun alın terini, göz nurunu, kendi malları saymaya başladılar.

'Burası, babandan sana miras kalmış aile şirketin değil'

Kardeşim; Burası, babandan sana miras kalmış aile şirketin değil. Burası atamızdan bize miras kalan Türk Devleti! Bu gerçeği her birinize, bir bir öğreteceğiz. Ya öğreneceksiniz, ya da ilk koyulan sandıkta gideceksiniz!

'Gün gelir, bir gün adalet herkese lazım olur'

Sayın Erdoğan; Bunların hepsi oldu, milletimiz bunları tüm çıplaklığıyla yaşıyor. Bunların hepsi oldu; çünkü sen adaleti öldürdün. Hukukun, adamına göre işlediği, Soruşturmaların, twitter tabelasına göre yürütüldüğü bir ülke yarattın. Ama unutma; Gün gelir, bir gün adalet herkese lazım olur…

Yol arkadaşlarım; İktidarda kalmak, koltuğunu korumak için her şeyi mübah gören bu zihniyet; En büyük kötülüğü, bağrından çıktığı bu vefakar millete yaptı: Her zorluğu omuz omuza vererek aşmış, koca bir milleti, birbirine düşman hale getirdiler.
Tasada ve sevinçte kucaklaşmayı bilen, yüce yürekli bir milleti, ortadan ikiye böldüler.

Türk Milleti’ne, Cumhur ittifakından önce, 'İllet' diyen, 'Zillet' diyen, 'Terörist' diyen çıkmamıştı. Onu da yaptılar. Milletin birliğini temsil eden o özel makamda bile, bunu yaptılar.

İktidardakilere sesleniyorum; Milletimizin feraseti yüksektir. Ama aynı zamanda,
o yüksek ferasetli milletin, bileği kalın, tokadı serttir. Milletimiz düşmanlıktan, ayrışmadan, nefret söyleminizden artık bıktı. Siz görmeseniz de, bu sabırlı milletin sabır taşı, artık çatlamak üzere. Günü geldiğinde öyle bir tokat yiyeceksiniz ki, ne olduğunuzu şaşıracaksınız.

Vehaber Menu