İzmir Valisi: Vaka ve vefat sayısı 3’e katlandı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 'İzmir Türkiye'deki en iyi 10 il arasındaydı ve biz onu korumaya çalışıyorduk ama maalesef depremin ardından vaka sayılarında bir patlama gerçekleşti' dedi.
İzmir Valisi: Vaka ve vefat sayısı 3’e katlandı
2020-11-19 15:40:03   Güncelleme: 2020-11-19 15:40:03    

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 30 Ekim'deki depremin ardından koronavirüs vakası sayısında büyük artış gözlendiğini bildirdi.

Vali Köşger, beraberindeki yetkililerle Bornova ilçe merkezinde Covid-19 denetimine katıldı. Esnafa uyarılarda bulunan Köşger, alışveriş yapanlardan da sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini istedi. Köşger, Bornova Kaymakamlığını da ziyaret etti.

AA’nın aktardığına göre Vali Köşger, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de vaka sayılarının arttığını söyledi.

Depremin ardından İzmir'deki pozitif vaka ve vefat sayısının hızlı artış gösterdiğini belirten Vali Köşger, sözlerine şöyle devam etti:

‘İZMİR EN İYİ 10 İL ARASINDAYDI’

'İzmir'deki pozitif vaka ve vefat sayısı 2-3 haftalık bir süre zarfında 3'e katlanmış durumda. Bu, biraz depremin olduğu anda pozitif veya temaslı vatandaşlarımızın sokağa çıkmasıyla alakalı. Bundan dolayı biz bu sonucu tahmin edebiliyorduk. Yani bu şunu gösteriyor, kurallara riayet ettiğimiz sürece kısa sürede bunu tekrar minimize edebiliriz. Kurallara uyulması sonucunda depremden önce İzmir Türkiye'deki en iyi 10 il arasındaydı ve biz onu korumaya çalışıyorduk ama maalesef depremin ardından vaka sayılarında bir patlama gerçekleşti.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü