İzmir'deki yangınla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir'deki yangınla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
İzmir'deki yangınla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı
2020-08-03 15:19:32   Güncelleme: 2020-08-03 15:19:32    

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Menderes ilçesindeki yangınla ilgili açıklama yaptı. 'Parça parça yanmış olması tabi ki üzüntümüzü bir miktar hafifletti diyebiliriz,' ifadelerini kullanan Pakdemirli, 'Son günlerde özellikle şunu ifade etmek isterim. Nemin yüzde 9'a düştüğü yerler var Türkiye'de. Bunun anlamı şu; otun üzerine sanki benzin dökmüşçesine bir yerde yangın çıktığı andan itibaren, o yangın bir miktar rüzgarın etkisiyle neredeyse yakalamanıza imkan kalmıyor. Manisa'da 2 uçak 10 helikopter, 20 su tankeri 320 personel taşıyor. Henüz kontrol altına alındı bilgisi gelmedi ama birkaç saat içinde Manisa yangınında soğutma faaliyetlerine geçebiliriz diye düşünüyorum. Türkiye genelinde 146 orman yangını, 81 ziraat yangını çıktı. İzmir'de de bir hafta içerisinde 20 orman yangını, 13 ziraat yangını olmak üzere İzmir'de de toplam 33 yangına müdahale ettik.

Son üç yılda 2020 yılı, yüzde 27 daha fazla yangınla karşı karşıyayız.İzmir için, Menderes için geçmiş olsun diyorum. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangınlar yüzde 90 insan hatasıdır. Yüzde 90 insan hatasının olduğu yerde çok daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Eğer birisi kasıtlı olarak yangını çıkardıysa bunun cezası müebbettir. Çok çok dikkat ediyor olmamız lazım. Orman alanlarını kullanırken, zirai alanların temizlenmesiyle ilgili faaliyet gösterirken çok çok dikkatli olmamız lazım.

Arkadaşların bir tespiti var. Bir başlangıç noktasında yiyecek içecek materyali bulunmuş. Bunun yanlışlıkla çıkarılabilmiş olabileceği düşünülüyor. Tahmin ediyorum 300-400 hektar etkilenmiş olabilir ama kesin rakamları arkadaşlarımız ölçüm yaptıktan sonra açıklayacaklar. Olayla ilgili bir gözaltı var.' dedi.

Vehaber Menu