Japonya’da kuş gribi salgını: 5.8 milyon tavuk katledildi!

Japonya’da kuş gribi salgını nedeniyle öldürülen hayvanlarının sayısı rekor seviyeye ulaşarak 5.8 milyon oldu.
Japonya’da kuş gribi salgını: 5.8 milyon tavuk katledildi!
2021-01-18 12:24:49   Güncelleme: 2021-01-18 12:24:49    

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Japonya'nın Kagawa eyaletindeki bir tavuk çiftliğinde ortaya çıkan ve ülkenin farklı bölgelerine yayılan kuş gribi salgınında katledilen hayvanların sayısının uç seviyeye ulaştığı bildirildi.

Toplam 36 tesiste öldürülen tavuk sayısı 5.8 milyon oldu. 6 milyon hayvanın öldürüleceği ortaya çıktı. Sputnik'in haberine göre, bazı çiftliklerde yabani kuşların içeriye girmesine olanak sağlayacak güvenlik açıkları kümesteki hayvanlara bulaşmasına sebep olmuş olabilir.

Japon kamu yayıncısı, sağlık otoriteleri tarafından tesislerde yapılan incelemelerde bazı üreticilerin yönergelere uymadığının belirlendiğini duyurdu. Kimi tesislerin dezenfeksiyon işlemlerinde yetersiz kaldığı tespit edilirken, bazı çiftliklerde ise yabani kuşların içeriye girişine imkan verecek güvenlik açıkları belirlendi. Uzmanlar, virüsün kümesteki hayvanlara bu yolla bulaşmış olabileceğini belirtiyor.

Silahlı kuvvetler de destek verdi

2018 yılından bu yana Japonya’da ilk kez geçtiğimiz Kasım ayı başında Kagawa'da ortaya çıkan toplu kuş gribi vakaları kısa süre içinde 14 farklı eyalete daha sıçramış, salgından etkilenen tesisler ve çevresindeki çiftliklere tedbir amaçlı üretim ve sevkiyat kısıtlamaları getirilmişti. Yüksek sayıdaki vakalar nedeniyle katliama Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) de destek vermişti.

Vehaber Menu