Kadınlar daha fazla aldatıyor!

Özel Dedektifler Derneği Başkanı olan İsmail Yetimoğlu, son yıllarda kadınların daha fazla aldattığını söylüyor.
Kadınlar daha fazla aldatıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Vatan'dan Banu Duran'a konuşan Yetimoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj;

Dedektiflik nedir? Özel dedektifler ne gibi işler yaparlar?

Özel dedektiflik profesyonel yöntemlerle, bilinenlerin bilinmeyen, görünenlerin görünmeyen yönlerini araştırıp somut kanıtlarla ortaya çıkarma mesleğidir. Resmi dedektif, adli dedektif, özel dedektif ve bir de sahte dedektif olmak üzere 4 çeşit dedektif vardır. Resmi dedektif, kamu adına görev yapan polis, asker ve istihbarat elemanlarıdır. Adli dedektif, suç önleme, asayiş - terör olayları, adli konular ve kriminoloji alanında çalışan uzman kişilerdir. Özel dedektif, bir ücret ve sözleşmeye dayalı kişi/tüzel kişiler adına çalışan alanında uzman profesyonellerdir.

En çok hangi konularda size geliniyor?

Birinci sırada aldatma var. Ancak şuna dikkat çekmek isterimki, şüphe üzerine araştırma yapmıyoruz. Yani ortada boşanma davası olması şart. Son zamanlarda yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki sanılanın aksine erkeklerin değil kadınların daha fazla aldattığını gösteriyor. Sadakatsizlikte daha öndeler.

Neden aldatıyorlar?

Evlilikler geçim sorunları nedeniyle monotonlaşıyor. Mutsuzluğu farklı kanallarla gidermeye çalışıyor. Kırsal alanda ise internetten tanışıyorlar; bir bakıyorsunuz hiç tanımadığı insanın peşinden gidiyor.

Aileler, çocukları için de özel dedektiflik hizmetinden faydalanıyor mu?

Gençlerin uyuşturucuya bulaşıp bulaşmadığı, arkadaş çevresi veya ahlaki yönden bir olumsuzluğun içinde olup olmadığı yönünde çok fazla talepler alıyoruz.

Evlenilecek kişiyi araştırmak için de geliyorlar mı? Niye böyle oldu sizce?

Ebeveynleri gelirse araştırıyoruz; gelini ya da damadı hakkında bir şey bilmiyor çünkü. Malum artık komşuluk kalmadığı için kimse kimseyi tanımıyor ki... Esnaf da kalmadı... Biz de kişiyi gerekirse takip ediyoruz. Geçmişin fazla temiz olması da bir şüphe. Bir bakıyorsunuz meğer ismini değiştirmiş.

Fiyatlarınız nasıl?

Her işe göre değişiyor ama oldukça maliyetliyiz.

Yaşadığınız en enteresan olay hangisi?

Bir çalışmada dilenci kılığına girerek gelen geçeni kontrol altında tuttuk; dilenci mafyasıyla da başımız derde girmişti.

İzleme yönteminiz nasıl?

Öncelikle müşterimize eşiyle arasındaki sorunun ne olduğunu soruyoruz. Zaten genelde eşler karşı tarafın kiminle beraber olduğunu biliyor. Umuma açık olan yerlerde takip yapabiliyoruz. Bu bir ekip işi; biri kadın biri erkek 3 ayrı ekip oluşturuyoruz. Çoğu zaman çapraz takip yapıyoruz. Kadını ve erkeği ayrı ayrı takip ediyoruz. Buluşmaları fotoğraflıyoruz. Değişik zaman, değişik yerlerde bir araya geldiklerini ispatlamak gerekiyor; özellikle de samimi kareler varsa o zaman mahkeme kanaati oluşuyor.

Kılık değiştiriyor musunuz?

Peruk taktığımız, kılık değiştirdiğimiz, bazen bıyık, gözlük taktığımız oluyor. Yeri geliyor garson, yeri geliyor vale oluyoruz. Yeri geliyor daire kiraladığımız da oluyor. Bir aylık residence kirasına 10 bin dolar vermek gerekirse veriyoruz.

Gazetevatan

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü