Kardeşi için imza toplayan avukata ters kelepçe!

Avusturya Konsolosluğu'nun önünde kardeşi için imza toplayan ÇHD üyesi Ebru Timtik, desteğe gelen altı kişiyle birlikte gözaltına alındı.
Kardeşi için imza toplayan avukata ters kelepçe!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ÇHD üyesi Ebru Timtik'e ters kelepçenin ardından şiddet uygulandı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Avusturya'da kimliğine ve pasaportuna el konan kardeşi için İstanbul 'daki Avusturya Konsolosluğu'nun önünde masa açıp imza toplayan ÇHD'li avukat Ebru Timtik, dün akşam kendisine desteğe gelen altı kişiyle birlikte gözaltına alındı. Bu sırada, polisler tarafından tartaklandığı iddia edilen Timtik, Emniyet'te ters şekilde kelepçelenerek, bekletildi. Timtik bugün "terör örgütü propagandası" savıyla adliyeye sevk edildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği'nden yapılan açıklamaya göre İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Timtik, Avusturya’da pasaportuna el konulan kardeşi Evin Timtik'e destek vermek için Sarıyer'deki Avusturya Konsolosluğu önünde beş gün önce masa kurup imza kampanyası başlatmıştı. Dün masaya gelen bir grup polis, Avukat Timtik ile onu ziyarete gelen altı kişiyi gözaltına aldı. Sarıyer Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürülen Timtik, iddiaya göre, yolda ve emniyette darp edildi. Emniyet'te ters şekilde kelepçelenen Timtik'e, üst araması sırasında da şiddet uygulandı. Timtik, bugün "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla İstanbul Adliyesi'ne getirildi ve yanındaki 6 kişiyle birlikte tutuklanmaya sevk edildi. Timtik'in avukatlığını üstlenen ÇHD'li Aycan Çiçek, suç üstü hali olmaksızın avukatlar gözaltına alınmayacağı ve üst aramaları yapılamayacağı halde Timtik hakkında bu işlemin yapıldığını ifade etti.

Vehaber Menu